2024. szeptember 21. 23:15

Rien

Az elmúlt héten három téma volt, ami felborzolta a belpolitikával fogallakozók kedélyét és amik szerintem azt mutatják meg, hogy semmi, de semmi nem változott meg itten. És nem is fog.

  1. Tüntetés Iványiék mellett.
  2. Terézvárosi Airbnb népszavazás.
  3. Árvíz.

Iványiék

Azért tettem a legkisebbet szólót a legelejére, mert az én véleményem ez ügyben évek óta változatlan, ahogyan a helyzet is.

A nagyobb úrral elszámolhatunk, de nyugdíjat nem fog adni

Vesszen a kapitalizmus!

Az Airbnb kitiltása alapvetően ennyi. Átmenetileg majd okoz zavart, tönkretesz egy rakás vállalkozást és a turistákat meg betereli Mészáros/Tiborc szállodáiba, szóval már megint kinek lesz ez jó? Középtávon majd ki lesz erre találva megint valami okosban, legfeljebb meg lesz pántlikázva állami szalaggal. Nemzeti Rövidtávú Lakásbérleti Rendszer mondjuk. De hogy ezt a remek eredményt sikerült a legújabb verziójában harsányan liberális párt polgármesterének kiharcolni az különösen pikáns. (Tegyük hozzá a legalter balosabb magyar párttal fogott össze, a Szikrával, szóval... de mindegy.) Mindenesetre a lakhatási válságot ez nem fogja megoldani, az biztos.

Ki a feleseleges a gáton?

A politikus. Attól mert Viktornak egyszer bejött 20 éve, vagy kicsit régebben, még nem jelenti hogy mindegyiknek oda kéne menni. Nem. A politikusnak nem az a dolga, hogy a homokzsákot töltögessen, az a helyiek, a katonák, a katasztrófavédelem dolga. A politikus ehhez a melóhoz túlfizetett. Minden egyes gáton dolgozó politikus kurva drága órabérért dolgozott ott. Szép dolog, persze, csak nem ez a dolguk.

Na. Ezért.

Borítókép: Magyar Nemzet