2022. február 23. 21:10

A nagyobb úrral elszámolhatunk, de nyugdíjat nem fog adni

12 milliárddal tartozik az állam Iványi Gábor egyházának, ami galádság, de tartozik 3 milliárddal Iványi egyháza az államnak is, amit a dolgozóitól vett el. Örökre.

Jó időszak ez, szeretem amikor történik a közélet. Most a választások közeledtével (39 nap!) bőven jut olvasnivaló minden napra. Sajnos a hobbim felfutásának élvezetében meggátol az egyéb kötelességek teljesítése. Munkából is jut bőven, egyéb feladatok is jönnek, balatoni projektek indulnak, satöbbi. Igyekszem azért lubickolni a kontentben, vannak podcastek, YouTube műsorok, érdekes cikkek különböző blogokon és újságokban, nem is lehet az összes végére érni. Mire a könyvjelzőkben megnyitok valamit néha már zárom is be újra, mert napok teltek el és azalatt elment a hír mellett a világ.

Kicsit így jártam az Iványiék ügyével is. Most olvastam el egy pár kiválogatott cikket a témában és nem tudok teljes mértékben azonosulni a felháborodott tömegekkel.

Az, amit csinálnak vele/velük már felháborító évek óta. Nem egyedi, persze, minden civil szervezettel ugyanígy jártak el, főleg azokkal akik a kormány munkáját végezték el a kormány helyett. A nem kifizetett 12 milliárd forint égre kiáltó bűn, de az egyértelmű áldozati helyzetet erősen árnyalja a NAV által kifogásolt, be nem fizetett munkavállalói járulék. Három milliárd, ha jól emlékszem.

Iványi Gábor szerint a NAV tartozik az egyházának - 444.hu

Iványi Gábor szerint a NAV tartozik az egyházának – 444.hu

Három milliárd forint. Szép summa, de a csúnya része az, hogy nem tisztázott (vagy csak én nem találtam meg az információt), hogy erről az az 1300 ember tudott-e? Mert mondhat bármit Iványi arról, hogy ő egy nagyobb úrnak fog számot adni, ez bizony nagy tévedés. Ha nem fizette az alkalmazottai után a járulékokat akkor bizony a császár is ítélhet felette.

Ha Iványi közölte az alkalmazottaival, hogy nem lesz nyugdíjuk arra az időszakra amíg nála dolgoznak, majd ennek tudatában vállalták 1300-an a következményeket, akkor nincs baj. De ha ez nem történt meg? Ezt kéne nagyon hamar kideríteni azoknak, akik helyből kiálltak Iványi mellett, mert elvileg ők pont az ilyen dolgok ellen harcolnak. Az Úr ugyanis ítélhet majd felettünk, de nyugdíjat biztos nem fog adni senkinek.

(Borítókép: 444.hu)