Stephen King: Csontkollekció


A Csontkollekció egy olyan Stephen King kötet, amiről eddig nem sok jót hallottam/olvastam. Úgy tűnik a kificamodott ízlésem megint megtréfált, mert nekem tetszett.


  

1037 bejegyzés

Szerkesztés

A Csontkollekció egy olyan Stephen King kötet, amiről eddig nem sok jót hallottam/olvastam. Úgy tűnik a kificamodott ízlésem megint megtréfált, mert nekem tetszett.

Lehet, hogy nem a legjobb King történetek, de a Csontkollekció még így is teljesen jó könyv. Borzasztó fantáziája van ennek az embernek, hogy juthatnak ilyen képtelenségek az eszébe?

Pár dolgot emelnék ki:

Egyrészt gyerekkoromban ezekből a novellákból egy csomót olvastam, de nem a kötetben, hanem külön-külön. A Tutaj például vagy az a sztori, amikor a nő egyre rövidebb idő alatt jut el A-ból B-be is ismerős volt. Sőt ezek olyan novellák, amiket évek óta szeretnék újra elolvasni és most nagy élvezettel vetettem újra beléjük magamat. Aztán ott van a nyitódarab, a Köd, amit láttam moziban és most a regény verzió sokkal jobban tetszett, pedig a film sem volt rossz. Szóval egyrészt ezek miatt is jó élmény volt a Csontkollekció.

Másrészt nagyon jó volt Stephen Kingtől egy kicsit sci-fi jellegű írást olvasni. A Jauntban volt valami olyan íz, amitől helyből a 70-es és 80-as évek nagy sci-fi mesterei jutottak eszembe és Kingnek ez is jól állt. Úgy tudott beilleszkedni a hangulatban, hogy a saját védjegyeit is megtartotta. Szerintem ez nagy tett, nem egyszerű feladat.

Tetszett a keretes szerkezet, ahogy az elején és a végén is egy-egy hosszabb lélegzetvételű darab volt. Mindkettő kifejezetten jó volt és énnekem tetszett az utószó is, ami kicsit hasonlított az írásról című könyvére.

Összességében én 5 csillagot adok ennek a könyvnek a molyon, mert nekem nagyon tetszett, jól szórakoztam miközben olvastam és sajnáltam, hogy már vége, amikor becsuktam.

Hát kell ennél több?

Ennek most vége. Ha máskor is szívesen olvasnál ilyen bejegyzéseket, akkor csatlakozz a blog Facebook oldalához, hogy időben értesülj a friss tartalmakról!

Tetszett? Értékelj Te is!

Eddig 1 ember értékelte a(z) Stephen King: Csontkollekció című bejegyzést. A vélemények átlagértéke: 5. Értékelni az alábbi csillagok kiválasztásval tudsz.

Stephen King: Csontkollekció

Publikálva:
2016. június 30.

Utolsó frissítés:
2018. július 30.2018-07-30

Hashtag:

Kategória: Blogok, Könyvek

hozzászólás érkezett eddig