T-4

Költözés ügyben elég rég jelentkeztem, 46 nap telt el azóta. Szomorúan jelenthetem, hogy szinte semmivel nem vagyunk közelebb a végéhez, mint másfél hónapja, borzasztó dühítő.

Történt ugyanis, ahogy azt már írtam, hogy az első kivitelező, akit idejekorán odahívtunk bő millió forinttal mondott többet, mint amink van. Ez még egy dolog lenne, de ehhez képes volt egy olyan “árajánlatot” küldeni, amiben – finoman fogalmazva is – elnagyoltak voltak a tételek és nem volt feltüntetve, hogy ez most bruttó, vagy nettó, anyagár van-e benne, vagy ez csak a munkadíj. Én elhiszem, hogy ez a normális általában, de akkor én nem vagyok normális (tudjuk). Szóval ez a fickó el lett felejtve.

Pár nap alatt összeszerveztem egy második turnust, akikkel július közepén elmentünk felmérni a lakást, újra. Az egész esemény azzal kezdődött, hogy a burkoló-kőműves szó nélkül nem jött el. Akkor kezdtem rezignált lenni, de a víz-gáz szerelő (hogy a Jóisten rohasztaná rá az eget) vidáman jelezte, hogy megoldja ő azt is. Megnyugodtam, mert vidám, lendületes srácnak tűnt. Átnéztünk mindent, megegyeztem a Pécsről érkező festővel és a családi bútordarab parkettással is. Aztán elkezdődött a várakozás az árajánlatokra.

  • A parkettás egy óra alatt megmondta az annyit.
  • A festő másfél hét és kevés ráhatás után egy korrekt számolást küldött.

A víz-gáz szerelő pedig nem vette fel a telefont. SMS-re válaszolt kétszer, egyszer, hogy küldi hétfőig, aztán, hogy küldi szerdán. Volt tíz nap, amikor egy remek androidos programmal automatikusan hívogattam már, hogy mi van. Sosem vette fel. Nem ragaszkodtam volna én annyira ehhez az emberhez, csak az van, hogy ő augusztus közepén elkezdte volna a felújítást, ehhez igazodott a festő is. Számításaink szerint az augusztusi kezdéssel október elején vonultak volna le.

Talán feltűnt a következetes volna használat.

Mert, hogy az a… hagyjuk, hogy milyen kivitelező egyszerűen eltűnt. Sosem vette már fel a telefont, egy idő után sms-t sem írt. semmi. Amiatt nem lettem volna megbántva, ha azt mondja, hogy figyelj ez most nem jön össze, keress mást. Főleg ha ezt hamar jelzi, hogy találjak időre új embert. De ez a csákó nem szólt semmit. Rég dühített úgy fel valaki, mint ez a kivitelező. Végül lemondtunk róla. Pénteken átvesszük a lakást, a jövő hét elején jönnek az új kivitelezők, hogy felmérjenek.

  • Utána várunk az árajánlatra.
  • Utána megtudjuk mikor kezdenek.
  • Utána majd el is kezdik és ki tudja mikor fejeződik be valójában.
  • Talán novemberre költözhetünk…

És akkor ne igyak.

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.

One thought on “T-4”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.