Munkahelyi rasszizmus

Azt hiszem az elmúlt évben a társadalom átlendült egy érzékeny ponton a rasszizmus tekintetében. Ezt onnan gondolom, hogy az én munkatársaim egyikéről se lehet elmondani, hogy liberális emberek lennének, de még az általános toleranciát se várhattam el tőlük soha. Időről időre megütötte a fülemet a beszélgetések közben a cigányozás, a zsidózás.

Az elmúlt időszakban azonban sűrűsödnek az ilyen esetek. Büdös cigányok, rohadt zsidók. Ezek a jelzők egyre szabadabban szállnak. Ha más nem, akkor egy meglepődő történet: ahhoz képest, hogy cigányok milyen rendesek. Nem mondom, hogy ez újdonság Magyarországon, de elég szomorú, hogy az alapvetően értelmes, jól szituált kollégáimat sem zavarja már. Sőt, ők maguk is beálltak a sorba.

Az elmúlt két napban már azon gondolkoztam ezt, hogy fogom kulturáltan kezelni. Nem akarok összeveszni senkivel, de ez engem zavar, nem gondolom, hogy tűrnöm kéne. Senkitől. Tippek, valaki?

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.

One thought on “Munkahelyi rasszizmus”

  1. Én soha nem álltam meg szó nélkül, dehát egy iskolában különlegesen erkölcstelen dolog cigányozni és zsidózni, amikor a tanítványok között ilyenek is vannak. Azt értem el ezzel, hogy amint beléptem a tanáriba, csend lett.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.