Mi lesz veled Déli pályaudvar?

Azt írja az újság, idézem:

Az RTL Klub Híradója szerint a kormány felkérte Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy vizsgálja meg és kezdjen konzultációt a Déli pályaudvar jövőjéről. Felmerült a bezárás lehetősége is. A pályaudvar egy hónapja van zárva, mert megcsúszott az alagút támfala. A MÁV-nál azt ígérik, hogy a héten kiválasztják a kivitelező céget, és a jövő héten megkezdődhet a helyreállítás. Nem kapkodják el. (444)

Mikor pár hete Cilivel rádöbbentünk, hogy a vonatok eltűntek helyből azon tűnődtem, hogy jó eséllyel már sosem nyit ki újra a Déli pályaudvar. Amióta Budapestre járok állandó téma, hogy semmi szükség rá, Kelenföldig kéne mennie a vonatoknak. Tavalyig ezt jó nagy baromságnak gondoltam, de a négyes metróval, az új busz pályaudvarral megfejelve már csak egy tisztességes fogadóépület hiányzik Kelenföldről.

Ha én dönthetnék parkot telepítenék a földig rombolt Déli helyére, a síneken meg kivinném a piros metrót Kelenföldig, ugyanúgy a felszínen, ahogy a Pillangó utcától a kék is szabad ég alatt fut. Mivel nem én döntök – tetszett volna jobban szavazni októberben, muhaha – valószínűleg stadion, vagy luxus villa lesz belőle. Egyre kell odafigyelni, a kelenföldi állomáson egy fogadóépületre azért jusson.

Update:

Már újra járnak a vonatok a Déli felé, ma reggel Cilivel láttunk kettőt is. Egy kicsit több, mint egy hónapja arról elmé…

Posted by oriandras.hu on 2015. április 9.

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.

12 thoughts on “Mi lesz veled Déli pályaudvar?”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.