Bosstaktika

bosstaktika.hu

Nagy űrt hagytunk magunk után, az emberek rájöttek, hogy mennyivel jobb a magyar nyelvű taktika, mint a sokak számára félig érthető külföldi. Létrejött több próbálkozás, hogy pótoljon minket, a legtöbb ingyenes tárhelyeken valami szörnyű rendszer, vacak magyarítások, sok pontatlanság. Hasznavehetetlen volt.
Viszont a magyar guildek fórumairól elkezdtek kikúszni a taktikai leírások a guildek weblapjaira. Persze a nagy részük ekkor még nem volt nyilvános, csak a guildek tagjai olvashatták.

Nekem nem volt sok kedvem az egészhez, pár hónap alatt kettő ilyen honlapot építettünk fel, éppen túl voltam az esküvőmön, a kirúgáson és az új állás keresésen. Volt elég bajom, inkább csak játszottam a WoW-ot.

Aztán 2009 nyarára az új munkám során rájöttem, hogy már képes lennék arra, amit a buffspotosok akartak, csak jól. Elkezdtem én is szerkesztőséget gyűjteni és sikerült is 4-5 embert összerántani. Előre kiadtam nekik teszt fordításokat és ha azok jók lettek, akkor lehettek tagok. Előszedtem az előző nyári adatbázis mentést és betöltöttem újra egy WordPress motorba, aztán nekiláttunk frissíteni az újdonságokkal. Úgy terveztük, hogy a közeledő kiegészítő előestéjén nyitunk, amikor a legnagyobb forgalom várható. Lett domain nevünk is, a bejegyzés időpontja 2009. július 17. volt, elindult a bosstaktika.hu.
Sokat tanultam az előzményekből és eleve úgy indultunk neki, hogy ez időszakos projekt lesz, mindig a patchekre és kiegészítőkre fogunk koncentrálni. Nem akartunk portált készíteni, hiszen abból a nem túl bő piacon volt már kettő is, nem akartunk senkinek konkurencia lenni, csak specifikusan raid taktikákkal foglalkozni.

Ez kezdetben be is jött, igaz hogy a kezdeti szerkesztőség hamar három, majd kettő főre olvadt le. Végül az unokaöcsém is otthagyott és egyedül maradtam a dologban. Igazából kellemetlen volt, de el tudtam működtetni így is az oldalt, egyszer érkezett megkeresés, hogy felvásárolnák az egészet cakkumpakk, már nem emlékszem melyik kiadóé volt akkor a worldofwarcraft.hu, de ők adtak ajánlatot. Én mondtam egy összeget, ők kiröhögtek, ebben maradtunk.

Viszont közben egyre fontosabbá kezdett válni a raidelők számára a megfelelő karakter építés, a talent pontok elosztása és a guild társaimmal nekiláttunk ezzel is foglalkozni a szabadidőnkben, írogattunk erről a taktika oldalon. Ezzel sikerült a patchek között is egy állandó forgalmat fenntartani.

Saját szórakozásomra kezdtem el a Warcraft loret is bemutatni és kezdett valódi Warcraft blogként működni. Tök jó volt minden.

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.