2016. július 16. 22:04

Pokémon Go: gyerekjáték

A Pokémon Go nekem nem volt annyira nagy durranás, míg el nem kezdtem a gyerekeimmel közösen játszani. Kicsit átírtuk a játék célját, de ez egyikünket se zavarja, mert legalább jól szórakozunk.

A héten, a nagy őrületre tekintettel, leszedtem a tabletre a Pokémon Go apk fájlt. Egyik nap munka után hazafelé menet az Astoriánál kipróbáltam a játékot, de nem nyűgözött le egyértelműen. Az utcán a virtuális valóságban megjelenő állatkák befogása a harmadik után elég uncsi volt. Viszont a ritka helyek felfedezése kifejezetten tetszett, egyfajta egyszerűsített geocaching. Mindenesetre a Múzeumkert felé haladva kikapcsoltam a játékot, mert állandóan útban voltam a többi járókelőnek.

Péntek este viszont az jutott eszembe, hogy ez a gyerekeknek nagyon tetszene. És tényleg. Cili vidáman kolbászolt a tablettel és mivel nem igazán értette a játék működését minden szekrényt kinyitott, minden ajtó mögé benézett, hogy van-e ott pokémon. Mivel néha volt ezért afféle kincskeresős-bújócskás játékká alakította át a fejében a játékmenetet. Aztán kimentünk a lépcsőházba, a belső kertbe és találtunk madár pokémont a bokorban és patkányt a lépcsők alatt. Tényleg jól szórakoztunk, még én is.

Nagyon várjuk, hogy ötödik szintű legyen a karakterünk, mert elnézünk majd a Móriczra, ahol van egy pokémon gym és ott majd kiképezzük a befogott állatkákat. Nem tudom pontosan, hogy egy felnőtt mit lát ebben a játékban, mert engem inkább idegesített, mikor egyedül mászkáltam vele, de így a gyerekekkel vagy esetleg párban már el tudom képzelni, illetve tapasztaltam is, hogy jó szórakozás.

Szóval megtartjuk. Próbálnám csak meg letörölni, lenne itt nagy palota forradalom!