Homeland, az 5. évad

Peter karakterének ennek ellenére legalább van valami értelme. De Carrie és Brody közös gyerekének úgy tűnik minden évadban csak a három epizódnyi láb alatt levés jut. Hiába tűnt úgy, hogy Berlin és a gyerek valóban megváltoztatták a főhősünket, a kezdeti “berliner idill” csak nyújtásnak volt jó. Igazából erre senki nem is kíváncsi, Danes akkor jó, amikor elkövet valami szörnyű heroikus szemétséget aztán taknyos és gumiszerűen ronda arccal nagytotálban bőg. Na ez az igazi Homeland érzés!

Voltak még az állandó csatlósok, Saul Berenson például, de ő is csak arra jó már, hogy epizódról epizódra rombolja le a sorozat elején megszeretett karakterét.

A Homeland emellett vitathatatlanul izgalmas volt. Berlin jó helyszín, jól állt a sorozatnak, hogy kiléptek a keleti miliőből. Ettől függetlenül ideje lenne kitalálni, hogy mivé akarják alakítani a szériát vagy nagy csattanóval befejezni. Kezd ismétlődő és kiszámítható lenni. Kapjon 3,5 csillagot az ötből. Meglátjuk a jövő évadban az USA helyszín megadja-e a szükséges pluszt.

Szerző:

Őri András

38 éves webfejlesztő vagyok Budapestről. Két nevelendő gyerek büszke apukája és egy gyönyörű feleség szerencsés férje.