Homeland, a 6. évad

A Homeland mindig nagyon aktuális sorozat volt és láthatóan most is az akart lenni, az évad a tavalyi elnökválasztás napjai alatt játszódik. A sorozatkészítők arra tippeltek (ahogy jóformán mindenki más is), hogy Hillary Clinton nyer, így ennek megfelelően a megválasztott elnök nő lett a sorozatban is. Nos, ez esetben a történelem és az amerikai választópolgárok ugyan megtréfálták őket, de ezt leszámítva minden nagyon friss volt ebben az évadban.

Nekem az évad első fele kifejezetten csalódás volt. A Homeland sosem volt egy akció sorozat, de az a lassúság ahogy a történetet felvezették nagyon-nagyon unalmas. Az egészet sikerült megkoronázni egy teljesen hiteltelen és gyenge epizóddal, amikor robban a bomba, Quinn meg kvázi-túszejtésbe keveredik. Az a rész volt a sorozat eddigi mélypontja.

Viszont a legmélyebb pöcegödör alja azért jó hír, mert onnan már csak jobb lehet minden és így is lett. A sorozatot ebben az évadban nem az egyébként kitűnő Claire Danes mentette meg, hanem a Peter Quinnt játszó Rupert Friend. Egy idő után elég egyértelművé vált, hogy az ötödik évadban elkezdett mélyrepülése semmi jóval nem kecsegteti a jövőt illetően, de a végjátékot remekül csinálta.

Különösebb spoilerek nélkül szeretném befejezni, annyit azért el lehet mondani, hogy nagyon fordulatos és izgalmas lett az utolsó pár rész. A befejező képsorok pedig kifejezetten a 24 jobb időszakaira emlékeztettek. Kíváncsian várom, hogy a hetedik (és nyolcadik) évadban merre halad tovább a sorozat.

Homeland, az 5. évad

A költözés miatt kissé elmaradtam a tavaly őszi sorozat-blogokkal. A Homeland 5. évadát teljesen real-timeban néztük, szóval már jó két hónapja, hogy befejeztük. A negyedik évadról, napra pontosan egy éve, azt írtam, hogy sikerült túllépnie a Brody-Mathison szerelmi kálvárián és egy teljesen megújult formát hoznia. Az ötödik évad ezt végképp kiteljesítette.

A negyedik évadban Carrie egy(fő)szereplős sorozatává avanzsált a Homeland, Claire Danes pedig sikerrel helytállt. Ugyanakkor a Rupert Friend alakította Peter Quinn nem tudta Brody szerepét átvenni és az ötödik évadban ennek megfelelően (nem tudom szebben megfogalmazni) a szopóroller várt rá. Nem volt egy pillanata sem, amikor ne egyre mélyebb gödörbe ásta volna magát, kitartó módszerességgel, csak azért, hogy Carrie-t védje-mentse. 

Mit mondjak: nem érte meg.

Peter Quinn már az elejétől nincs jó passzban
Peter Quinn már az elejétől nincs jó passzban

Homeland 4. évad

Érdekes, hogy megszépít mindent az idő, én piszokul vártam a Homeland negyedik évadát, pedig az első háromról blog kritikámban nem is írtam olyan szépet. Lassú, kevés jó karakter, felesleges csapongások, kb. erre húztam fel az egyébként meglepően hosszú blogbejegyzésemet. Azt valahogy kihagytam, hogy milyen eszméletlenül izgalmas volt.

Viszont jogos volt az aggodalmam, hogy az első három évad lekerekített sztorija után még mi következhet.

Mindenesetre azt láttam az IMDB-n, hogy lesz negyedik évad, félek Carrie Mathison karaktere önmagában kevés lesz, Brody nélkül elképzelhetetlen ez a sorozat.

A hajtás után folytatom, nyomokban spoileresen szóval csak óvatosan! Homeland 4. évad részletei…