2022. szeptember 1. 13:07

Hol az a pénz, Balfaszkáim?

A nyár egyik visszatérő élménye, hogy nem is annyira hülyének kinéző arcok megdöbbenve mondogatják, hogy ezt, ami most jön nem is tudták elképzelni. Hahó, Balfaszkáim, hol éltetek az elmúlt 12 évben?

És egy pár üveg sörtől
Majd mindenki elfelejti,
Hogy az lett, amit így
Pont nem akart itt senki.

Az ördög tudja csak,
Hogy mi volt a célja,
De a húsunk került
Bele a moslékba.

Az ember, na jó: én, szóval időről időre erőt veszek magamon és elhatározom, hogy ezentúl nem gondolom azt az emberiségről, de főleg az átlag magyar emberről, hogy hülye mint a segg. És akkor szembejön hamarost az élet és revideálni kell az álláspontomat.

Hol van a pénz az oktatásból?

Szeptember elsején érdemes megnézni, hogy miként muzsikál az oktatás, ha már most kezdődik éppen a tanév. Ez az egyik legfontosabb állami feladat: nevelni, tanítani a gyerekeket. Ezért élünk egy identitással egy helyen, hogy a mi génállományunk legyen a sikeres (helló, nemzet!). A mi utódaink többet érjenek el, békében és jól élhessenek. Ennek az alapja az oktatás. Ha a kormányt hallgatjuk nincs is itt semmi baj, hiszen egy olyan állam polgárai vagyunk, ahol dübörög a gazdaság. Mindenre is van pénz, tehát méltóan el lehet látni az oktatásban dolgozókat, a gyerekek rendezett és kiszámítható körülmények között tanulnak. A jövőnk biztos, hiszen az elmúlt évtizedben egy olyan sikeres gazdasági fejlődésen mentünk keresztül, aminek pont ez volt a célja.

A magyar jövő biztosítása.

És ezt sokan, az ország kicsit több, mint egyharmada aktívan és még többen passzív támogatólag így is gondolják, mert hatalomban tartották a kormányt 4 cikluson keresztül. Szerintük az oktatásban minden remekül működik, az oktatók megbecsülése, az oktatás színvonala, a gyerekek jövőképe rózsás. Csak azt csodálom (és itt kötnék vissza az emberiség elmeállapotáról mélázó első mondatomra), hogy mit gondolnak ezek az emberek, amikor a saját szemükkel látják, hogy nem így van?

Mert a pedagógus pont ezt érdemli!

A pedagógusok maradéka se csak nemeslelkű és kiváló oktatókból áll, van köztük bőven középszerű vagy még vacakabb is. Csináltak sok baromságot az elmúlt 30 évben? Csináltak. Betartottak a szektor modernizálásnak mindig? Betartottak bizony. Ettől függetlenül, amit most művelnek a maradék kitartó pedagógussal az felháborító. És sok helyen már tanár sincs: nem hogy jó, semmilyen sem. Ha tényleg annyira rendeben vagyunk gazdaságilag, ha tényleg mi vagyunk Európa gazdasági csodája (nem pejoratíve, Te!), akkor hogy nincs pár rongyos milliárd arra, hogy ezt a pár százezer embert rendesen megfizessük?

Hol az a pénz? Mert én hónapról hónapra befizetem a közösbe, hogy ez működjön.

Ha hozzám hasonlóan Te sem látod, de a Fideszre szavazol, akkor egy barom vagy. És nem kérek elnézést.

A sztrájk azért van, hogy fájjon

Mert a gyerekeink pont ezt érdemlik! (Egyben: nehogymá’ nekik jobb legyen, mint nekünk volt!)

De lépjünk tovább a pedagógusokról, hiszen ott van nekik a nyári szünet: pofa súlyba nekik! (Istenem!) Szóval akkor nézzük meg hova mennek a gyerekeink nap, mint nap. Egy európai országban, ahol dübörög a gyorsnaszád ott az iskolák patentek. Szeptemberben csinosra festve, eszközökkel és wc papírral feltöltve várják a nebulókat. Minden gyereknek jut elég pad és légköbméter. A tanterem nem ázik be és nem penészedik, a tornaterem fűtve van. (Jó ez most extrán magas labda. Hol van az a garantált olcsó gáz, faszikáim, ami miatt 10 évig mélytorkoztátok az orosz diktátort?) Szép, takaros iskolák vannak Magyarhonban, hiszen telik rá, ugye?

Hol az a pénz? Mert én hónapról hónapra befizetem a közösbe, hogy ez működjön.

Ha hozzám hasonlóan Te sem látod, de a Fideszre szavazol, akkor egy barom vagy. És nem kérek elnézést.

Jöhetne végre egy olyan társadalom, ami meggyőz arról, hogy nem hülye a többsége. Ahol nem kell azt gondolni az utcán szembejövőről, hogy az is egy kapitális balfasz, aki azt se látja, ami a szeme előtt zajlik.

De legalább az iskolában még egy valami nem történik, hozsánna érte!, nem operálják leszbi-meleg-gyíkemberré a gyereket. Ezt sikerült elérni: örvendezzünk.

B – A – L – F – A – SZ – O – K !