2024. május 12. 13:36

Áradjon a Sajókám!

Ha úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog… érted.

Magyar Péter az új tabu, róla rosszat nem illik mondani, mert akkor jön a huhogó kórus.

Mostanság azzal szórakoztatom magam, hogy MP barát social media megosztások alá beírok csak annyit, hogy Ezkiez? A parttalan düh olyan áradása irányul felém ilyenkor, ami egyrészt vicces másrészt elgondolkodtató. Ha okulni akarsz próbáld ki te is!

Jöjjön itt a disclaimer a fentiek miatt:

  1. Szerintem MP nem Orbán Viktor kreaturája, ha valakié egyáltalán, akkor az én tippem Lázár János, de a legvalószínűbb, hogy az ellenzéki töketlenség által kialakult légüres térbe egyszercsak betoppant Gulyás Marci riportjában ez a jóember és körbenézve rájött, hogy itt van mit keresnie. Azóta nézegeti, hogy meddig tud még elmenni és meglepetésére egyre tovább.
  2. Szerintem MP – a fentiből is logikus módon – nem a Fidesztől hoz el szavazókat (lásd még a nem létező kiábrándult Fideszes toposzát).
  3. Szerintem MP az az ember, aki meg tudja buktatni Orbánt, de nem hiszem, hogy az alap társadalmi problémáit az országnak akarná kezelni. (Lásd még a Tisza Kálmán alakú pogácsaszaggatót.)

Finom, csusszanó léptekkel kezdte belakni a számára adatott teret. Úgy beszélt, hogy az mindenkiben megpendített egy-egy szimpatikus húrt. Aztán, ahogy nő-növöget csak-csak előjön belőle a valódi énje, ami egyébként jó, mert kiderült hogy például a Momentummal ellentétben neki van ilyenje, meg jó azért is, mert legalább látjuk, hogyhát kutyából nem lesz szalonna. Fideszes volt, Fideszes maradt és jó eséllyel az is lesz. Az elmúlt hónapokban én mániásan azt hajtogattam, hogy persze, meglátjuk mi lesz belőle, de ha eljön a pillanat, amikor esetleg kormányalakítási helyzetbe kerül, akkor kivel fog majd koalíciót kötni?

Az elmúlt héten egyre erősebben bedobott kékfideszezés erre ad tűpontos választ.

Júniusban nem változik meg semmi

Kezdjük azzal, hogy miközben örülünk annak, hogy újra van belpolitika és még jókor is lett, hiszen éppen választások jönnek, de valójában ez a tény semmit nem számít. Június 9-én megszavazzuk azt a huszonvalahány embert aki elmegy minket képviselni az EU parlamentbe. Ki fogja a legtöbb embert küldeni, bármi is lesz? A Fidesz igen. Kihat majd ez a következő két évünk belpolitikájára? Nem, nem fog.

Mit mond Magyar Péter EU ügyekről?
Hogy csatlakozzunk az ügyészséghez.
Király! Mikor tudja ezt megcsinálni?
Igen ha ő lesz a miniszterelnök.
Június 10-én ki lesz a miniszterelnök?
Úgy van, lapozzunk hát.

Mi lesz még június 9-én? Önkormányzati választás.

Június 10-én kinek lesz a legtöbb polgármestere és önkormányzati meg megyei listás embere?
Igen, itt is a Fidesz a nyertes.
Kinek lesz kevesebb polgármestere és képviselője, mint eddig?
A nem fidesznek.

Valószínűleg a Momentum számára itt is bealkonyul, a Mi Hazánk mutatóban lesz, és valamennyit megtarthat a DK (tudom MSZP és P is, de ezek innentől DK, szóval hagyjuk a lózungot). Az rohadtul kétesélyes, hogy Budapesten az eddig uralkodó ellenzék mit tud hozni, szerintem nagyon-nagyon rezeg a léc. Karácsony és Vitézy nem tudják megmondani, hogy mekkora erő előtt állnak, az is lehet, hogy egyik nap az egyik áll jobban, másik nap a másik, de Szentkirályi Alexandra pontosan tudja, hogy kik fognak rá szavazni és hányan. Szóval lehet itt még nevető harmadik.

Viszont mi lesz június 10-én? Egy erősen narancs önkormányzatiságú ország, ahol lehet pár más színű szeplő. De ha azok nagyon kellemetlenkednének, akkor a kormány beszántja teljesen az önkormányzatiságot és coki nektek, most legyetek okosak!

Az igazság pillanata elhalasztva

És itt van az az érdekes pillanat, amikor meglátjuk, hogy a relatíve siker, ami felér egy jókora bukással mit okoz majd Magyar Péter követőinél. Kitart-e a híres lendület 2026-ig? Tud-e valóban szalámizni a Fideszből is és nem csak az ellenzékből. És ha 1 év és 11 hónap múlva egy hétfői reggelen úgy állunk, hogy ~35-35% a Fidesz és a Tisza, a többi meg mindenféle maradék, akkor kivel fog tárgyalni a bármelyik a kettő közül? A kékfidesszel? A Donáth Anna Európáért párttal, vagy az LMP-vel, vagy a Mi Hazánk-kal, vagy kivel?

Na ott válik el a szar a májtól, de az még két év. Azt még meg kell érni és nem magamra vagy rád gondolok, hanem Magyar Péterre. És most mondd, hogy akkor nem a Fidesszel fog összebútorozni.

De azért áradjon. Bejegyzek egy Sajó pártót, az legalább viccesebben kétértelmű.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt