2022. május 16. 14:54

Formálisan törvényes?

Nehéz szívvel nyitottam meg a Telex cikkét, amikor azt láttam a címében, hogy Gyurcsány törvénytelennek tekinti a megalakuló kormányt. Miért kell ilyeneket mondani, hát senki sem normális itt? Bár a címadás szokás szerint clickbait, de azért az van, hogy senki.

Ha elolvassa az ember az eredeti szöveget (lentebb linkelem), akkor az egyébként nem rossz. Azt mondja, hogy szerinte törvénytelen a választás eredménye a népfelség alapján, így aztán a kormány sem törvényes. A jogszerűség látszata, ugye, ez el is hangzik. És itt egy nagyon fontos pontra tapintott rá Gyurcsány, ez a jogszerűnek látszik az, amiről már az alaptörvény kihirdetésekor tudtuk, hogy olyan mocsaras terület, amiben bármi lehetséges. Ebben élünk 11 éve. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet elégszer kimondani.

Aztán van az a rész, hogy akkor meg minek ülünk be a parlamentbe, amire az a válasz, hogy minden fegyverrel harcolni kell a zsarnokság ellen. Pontosabban minden törvényes fegyverrel. Na, de kérem! Most akkor a kormány az törvénytelen, de az ellenzéki munka ugyanazon választási törvény szerint meg okés?

Nem lenne jobb kimondani, hogy azért éri meg a parlamentbe beülni, mert így szerzünk pénzt? Mert egy párt innen szerzi a bevételi forrásait, ami arra való, hogy elérje a céljait? Ha mást nem is ér, de ez a lét és nemlét közti határvonal abban a köztársaságban, amit címke nélkül Magyarországnak hívnak.

A DK belement ezzel ugyanabba a csapdába, mint a Momentum: az egyértelműt akarja fényezni. Nem lesz ez így jó irány.

Címlapkép: telex.hu