2022. április 10. 10:56

Nincs min csodálkozni

MZP azt nyilatkozta a Telex szerint, hogy nekilát ellenállást építeni és ebben a 27 ezer szavazatszámlálóra számít. Azért elég sokat elmond arról csak ez az egy mondat, hogy miért nem jött be neki(k) a ‘zemberek’ megszólítása, de még inkább arról beszél, hogy egyszerűen nem értették meg, hogy nem azokkal kell foglalkozni, akik már megvannak.

Márki-Zay nem veszi fel a mandátumát, a parlament helyett marad Hódmezővásárhely polgármestere, de az országos politikáról sem mond le teljesen: egy jobboldali párt létrehozásán dolgozik – részben annak a tanulságnak a levonása nyomán, hogy az ellenzék vereségét elsősorban a Jobbik szavazóinak lemorzsolódása okozta. Ez erősítette a Fideszt, és vitte be a parlamentbe a Mi Hazánkat. Utalt rá, hogy az elvesztett, 40 és 60 év közötti melósok megszólítása Jakab Péter feladata lett volna. A párt két év múlva indulna az EP-választáson. „Mostantól nem ellenzék, hanem ellenállás van” – mondta Márki-Zay.

A pártalapításhoz a szervezeti alapot a 120 Kossuth-kör, a 27 ezer önkéntes szavazatszámláló és a több tízezer aktivista adhatja.

Elismerte, hogy talán méltányos lenne bocsánatot kérnie a Mediántól, amely a választások előtt nagy Fidesz-előnyt jelzett.

„Az a véleményem azonban nem változott, hogy egy ilyen felmérésnek a közlése nem segíti az ellenzéki morált, befolyásolja az eredményt.”

Lófasz fog itt folyni, nem acél.