2016. december 20. 15:07

A kedvenc 10 sorozatom 2016-ból

Ebben az évben rengeteg sorozatot láttam, a szubjektív-legjobb tíz következik. Bár elég sok nagyágyú van közte, de a Westworldre ne számíts. 😉

A titkos tervem az volt, hogy idén Top5 bejegyzésket készítek, a sorozatokkal is így terveztem. Aztán elkezdtem megnyitogatni az idei sorozatkritikáimat és a rengeteg böngésző fülből bezárogattam a gyengébbeket. Ahogy végeztem pont 10 maradt, ezt égi jelnek vettem.
Így se lesz könnyű rangsorolni.

10. helyezett: The Night Of (1. évad)

A The Night Of nem volt igazán krimi, vagy nem csak. Ugyan egy gyilkosság és a következményei vannak boncolgatva, de igazi nyomozást nem nagyon látunk a nyolc epizód alatt. Az se igazán fontos, hogy ki a gyilkos, ki a rendőr, ki az áldozat.

9. helyezett: Trónok Harca (6. évad)

Nagyon kíváncsi voltam erre az évadra, hiszen itt a Trónok Harca sorozatnak már nem kellett kapaszkodnia Martin regényeibe. És ez a saját lábra állás borzasztó sokat változtatott a szérián: sokkal jobb lett.

8. helyezett: Ray Donovan (4. évad)

Sikerült az, ami egy sorozatnál nem megszokott, hogy a vége felé az emberben felmerült a kérdés: lesz ebből másik évad még? És nem azért, mert annyira vállalhatatlanul vacak volt, hanem mert a főhősök életéért egy lyukas garast nem adtam volna. Piszok jó volt, újra, és igen lesz még ötödik évad is.

7. helyezett: The Strain (3. évad)

A The Strain a harmatos első évada után elkezdett javulni és építkezni. A harmadik évadra egy nagyon sajátos stílusú és roppant izgalmas horror lett belőle.

6. helyezett: Night Manager (1. évad)

A sztoritól nem kell sokat várni, de egyszer tökéletesen élvezhető volt. Elég sablonos kémkedős, beépülős történet, ami bár lassan csordogál, de végig fenntartja a feszültséget. Szerencsére nem nyújtották el, hat, tömör egy órás epizódban letudták a teljes akciót. Azt olvastam, hogy vannak tárgyalások második évadra vonatkozóan, de szerintem ez pont az a sorozat, ahol egyáltalán nem hiányzik a folytatás. Lezárták, jó volt, nincs mit ragozni rajta.

5. helyezett: 11.22.63 (1. évad)

[…] a legjobb része a sorozatnak a múlt volt. Érdekes ötlet volt, ahogy a múlt igyekszik védekezni a megváltoztatása ellen. Drasztikus, kíméletlen entitás a Stephen King-féle idő, ami nem szereti ha macerálják. Olyasvalami, mint a Panoráma hotel a Ragyogásban.

4. helyezett: Preacher (1. évad)

[…] ez egy rendkívül véres, kifejezetten morbid humorú sorozat. Állandóan egyensúlyoz a nagyon szar és az istenem ezt, hogy bírták kitalálni típusú gegek között. Nem röhögős, hanem fejet a kézbe temetve káromkodós.
Én szeretem az ilyet. Az ilyen nagyon hülye sorozatokat és filmeket.

A dobogós hármas pedig (elnézést) a lapozás után következik!