2015. március 13. 16:00

Az 50 legjobb magyar dal – Zenekarok

Van egy blog projektem, amit a szokásosnál is hosszabb ideig készítettem elő, közel két éve kezdtem. Két blogsorozat indul egymás után, az én kedvenc 50 magyar dalom és az 50 kedvenc külföldi.

Van egy blog projektem, amit a szokásosnál is hosszabb ideig készítettem elő, közel két éve kezdtem. Két blogsorozat indul egymás után, az én kedvenc 50 magyar dalom és az 50 kedvenc külföldi.

Rengeteg portál, blog és zenei folyóirat készített már ilyen listákat és nincsen két ember, akik egyetértenének ebben a kérdésben. Én nem is gondolom, hogy az enyém lenne a tökéletes megfejtés, de egy embernek, név szerint nekem, a legjobb lesz. Nektek, olvasók meg érdekes lehet más szemszögéből (ez esetben inkább fülével) megvizsgálni a világ egy aspektusát. Éppen ezért bár szeretettel fogadom a kritikákat, de nem veszem őket figyelembe, viszont érdekelne mások hasonló listája. Csak szólok előre, hogy borzasztó nehéz az előszűrés is.

Hogy fog ez menni?

Közel 200 dalt választottam ki az elmúlt két évben, pontosan 195-öt. Biztos vagyok benne, hogy így is kimaradt pár, aminek szerintem is itt lenne a helye, de úgy érzem valahol megálljt kell parancsolni. A listát az elmúlt időszakban csak növeltem, de nagyon megfontoltam, hogy rákerülhet-e egy dal.

37 előadó indul versenybe, van aki csak egy vagy két dallal, van akik tíznél is többel. Az első menetben végignézzük egy egy blogbejegyzésben az előadókat, a kiválasztott dalokat, ismerve csapongó stílusomat bele fogom keverni a saját élményeimet a dologba. Ezt majd nézzétek el nekem. A cikk végén igyekszem leszűkíteni a listát minden előadónál maximum 3 dalra. Az így kapott, már szűrt listából valami random generátorral párokra fogom bontani és elkezdem egymással megversenyeztetni a dalokat. Ez addig fog menni, míg marad 50 darab. Mivel a jelenlegi 195-öt is egyformán jónak gondolom a nyertes 50 sorrendbe állítása se lesz egyszerű feladat.

Ha nem akarsz lemaradni a cuccról, akkor iratkozz fel a blogsorozat saját értesítőjére!

[wysija_form id=”2″]

Az előadók listája

 1. A.E. Bizottság
 2. After Crying
 3. Amorf Ördögök
 4. Anima Sound System
 5. Balaton
 6. Básti Juli
 7. Belga
 8. Biorobot
 9. Bohemian Betyars
 10. Cabaret Medrano
 11. Cseh Tamás
 12. Dés László
 13. Emil.RuleZ!
 14. Európa Kiadó
 15. Frenk
 16. Jazz+Az
 17. Heaven Street Seven
 18. Hiperkarma
 19. Hobo Blues Band
 20. Kern András
 21. Kiscsillag
 22. Kispál és a Borz
 23. A kutya vacsorája
 24. Kistehén
 25. Lovasi András
 26. Neurotic
 27. Pál Utcai Fiúk
 28. Péterfy Bory & Love Band
 29. Pluto
 30. Quimby
 31. Satöbbi
 32. Sickratman
 33. Syrius
 34. Udvaros Dorottya
 35. Vad Fruttik
 36. Vidámpark
 37. Zuboly