A new yorki kötelező oltás ellen tiltakozó ember (fotó: infostart.hu)
2021. december 10. 08:08

Miért lenne fontos az általános és kötelező oltás?

A jelenlegi oltási kötelezettség egyáltalán nem jó megoldás, nem egyenlő és csak súlyosbítja a problémát, amit az általános és kötelező oltás orvosolna.

A jelenlegi részleges oltási kötelezettség egyáltalán nem jó megoldás, nem egyenlő és csak súlyosbítja a problémát, amit az általános és kötelező oltás orvosolna. A Covid-19 terjedésén felül.

A 444-en jelent meg egy nagyon érdekes cikk ma reggel, amiben átnézik hogyan áll a pedagógusok helyzete, hiszen 5 nap múlva elküldik fizetés nélküli szabadságra, aki nincs beoltva. Olvasd el, de összefoglalóan: szarul. Van vagy 15 ezer pedagógus, aki nem hajlandó beoltatni magát. A cikk alapján egyesek abban bíznak, hogy látva az elszánt ellenállásukat és ismerve az égető tanárhiányt úgyis visszavonják a rendeletet. Amilyen barom egy ország ez még az is lehet, hogy igazuk van és az utolsó pillanatban eltörlik a rendeletet, de ha így történik, akkor aztán tényleg baszhatjuk.

A pedagógusok igazsága

Van amiben egyébként a pedagógusoknak van igaza. Egyrészt abban, hogy annyira égető a tanárhiány (és ezen belül is a jól képzett, értelmes tanarak száma), hogy bármit ami tovább gyalulja csak értetlenkedve lehet nézni. És abban is igazuk van, hogy kicseszés, hogy egyes szakmák, mint az orvosok, rendőrök meg ők is kötelezve vannak arra, amire mások nem. Ha, ahogy a cikkben is írják, elmegy inkább a Lidlbe dolgozni, ott többet keres és még az oltással se basztatják. Mi lenne akkor a visszatartó erő? A hivatástudat? Arról is megvan a véleményem.

Erre lenne megoldás a kötelező oltás

Éppen ezért lenne nem csak üdvös járványügyileg, hanem sokkal tisztességesebb is, ha kötelező lenne az oltás mindenkinek, mindenhol. Aki nem akar oltani, az meg maradjon otthon és vállalja a következményeket. Ha minden munkavégzéshez egyformán kötelező lenne az oltás, sőt inkább a védettségi igazolvány, akkor nem jönne a kiskapu, a Lidlben ugyanúgy kérnék az oltást, mint az iskolában. Ha ennek ellenére sem akarja valaki beoltatni magát, akkor azt gondolom, hogy jobb is ha nincs a gyerekek közelében, ilyen ember ne tanítson senkit 2021-ben. Ha elmegy nem baj, maximum többen voltunk vele.

Borítókép: infostart.hu – Jön a kötelező oltás New Yorkban