No vaccine No entry photo: publichealth.jhu.edu
2021. november 22. 07:58

Elegem van az oltásellenes baromságokból

Felelőtlenség és önző hozzállás nem felvenni az oltást, mert kicseszel az egész társadalommal. Rengetegen fognak meghalni és évekre az időleges karanténokba kényszeríted a társadalom többi tagját. Mi lenne ha inkább Te maradnál otthon, szabadságharcos?

Azt hiszem most jött el a pont amikor meguntam az emberi hülyeséget. Legalábbis oltás és Covid-19 ügyben biztosan. Eddig is elég szomorú volt hallgatni az oltásellenes baromságokat vagy azokat a faszságokat, hogy az alany ugyan nem oltásellenes, de influenza ellen sem oltja magát, há’ nem látja mit érne ha Covid-19 ellen venné fel az oltást.

Hogy mit, te csökött agyú barom? Hát azt, hogy élhetnénk normálisan az életünket, csak azt.

Itt ülök hétfő hajnalban és megint ott tartunk, hogy a két gyerek itthon kell maradjon, mert folyik az orruk és így nem lehet a Covid miatt iskolába menni. A gyerekeknek szeptember végétől májusig folyik az orruk, mindig, szóval ettől még hülyeség lenne az egész, de most teljesen érthető a helyzet és be is látom, hogy nem lehet így közösségbe menni. Beláttam ezt tavaly is már legalább kétszer vagy háromszor.

Engem nem zavar különösebben a maszk, legfeljebb, ha otthon felejtem és rohanhatok vissza a villamostól. A Covid-19 (megelőzése) csak pár olyan dolgot kíván meg tőlünk, amik igazából nem vészesek csak egy kis belátás kell hozzájuk, de van pár olyan is, ami ennél fárasztóbb.

  • Az, hogy két éve lassan nem tudtam eljutni egy koncertre.
  • Hogy ennyi ideje nem voltam moziban, színházban.
  • Hogy állandóan sakkozás van az otthon tanulással, az orvosi vizsgálatokkal.

És ezek még a nem tragikus dolgok, de amikor meghal valaki aki fontos neked az egy tragédia. És ha erről nem is Covid-19 tehet, hanem a legatyásodott egészségügy, ami nem tudta ellátni időben, akkor az már megelőzhető lett volna, például ha az oltatlanok nem terhelik túl a rendszert.

És tudjuk, hogy ezek a dolgok még jövő novemberben is itt lesznek velünk, mert egyesek félnek egy szuritól. Elhúzzák a dolgot és ettől még többen halnak meg én még később mehetek koncertre és a gyerekeimnek még több időt kell az iskolai tanulás helyett itthon küzdeniük. A Covid-19 itt lesz velünk 2030-ban is, nem vagyok hülye. De nem mindegy, hogy a védőoltások miatt egy nagyobb influenza hullám jelleggel söpör át rajtunk évente kétszer, vagy így.

Elegem van azokból, akik ezzel játszanak. A többiek életével, a kifejezés minden szintjén.

Vagy tessék kötelezővé tenni az oltást, mint oly sok más betegség esetében is vagy akkor használjuk végre a védettségi igazolványokat fel. Akinek nincs az maradjon otthon. Kapjanak egy vásárlási idősávot reggel 8 után, amikor a többi ember éppen úgyis utazik a melóba meg iskolába és üljenek otthon amíg el nem múlik a pandémia. Találkozunk 2040-ben.

Barmok.

(Borítókép: publichealth.jhu.edu)