2021. február 26. 16:10

300 nm balfaszság

Megnyugtató látni, hogy nem csak a NER tud oltári balfaszságokat elkövetni ebben az országban és utána fenemód büszkének lenni rá.

A mai páciensünk az Újbudai Momentum képviselője, Bedő Dávid, aki az alábbiakat osztotta meg a Facebook gonosz felületén:

FELÉRE CSÖKKENTETTÜK A TAXI DROSZTOK SZÁMÁT, KÖZEL 300 NÉGYZETMÉTERNYI TERÜLETET ADUNK VISSZA AZ ÚJBUDAIKNAK

A gazdasági bizottságban nem régiben arról döntöttünk, hogy idén felére csökkentjük a kerületi utakon található taxi drosztok számát, ezzel közel 300 négyzetméternyi közterület szabadul fel, amelyet visszavehetnek az Újbudaiak.

Azt gondolom, hogy a taxi drosztok intézménye egy korábbi kor maradványa. Manapság már a legtöbben applikáción vagy telefonon rendelnek autót vagy közösségi közlekedési eszközöket választanak. Szerintem nekünk, városvezetőknek, ezt a tendenciát kell erősítenünk és elősegítenünk.

A Gazdagréten és Sasadon élőknek is jó hír ez! A következő taxi állomások szűnnek meg vagy csökken a helyek száma a környéken:

– Márton Áron tér, harmadával csökken
– Rétköz u. – Nagyszeben tér, felére csökken
– Gazdagréti út – Gazdagréti tér, teljesen megszűnik
– Rétköz u. – Tűzkő u., teljesen megszűnik

https://www.facebook.com/bedodavid.momentum/posts/764495660837523

Elolvastam kétszer, ellenőriztem, hogy Hírcsárda-e esetleg aztán szomorúan vettem tudomásul, hogy egy újabb baromság bizonyul valósnak.

300 nm útefelületről beszélünk, nem is egybefüggőről, darabonként alig valamennyiről. Olyan útfelületről, amivel értelmesen nem sok mindent lehet csinálni, hiszen a taxi drosztok általában nem egy rekreációs terület közepén, hanem parkolók és közutak oldalában szoktak lenni. Úttesten, betonon. A felszabaduló 30-40 négyzetmétereken mi lesz jobb? Mi lesz jobb itt nekünk, szerencsés újbudaiaknak?

Környezetvédelmileg se látom nagyon értelmét annak, hogy a taxis, ha éppen nem fuvaroz valakit, akkor ne parkoljon (károsanyag kibocsátás közben nulla), hanem inkább drosztot-helyet keresve keringjen a városban (amúgy sem életszerű a dolog). Arra várva, hogy valaki rátelefonáljon, netán appon jelentkezzen.

Ez egy olyan „fejlesztés”, aminek semmi értelme nincsen, nem ad semmi jót senkinek akit érint, de legalább az amúgy is szar helyzetű taxisokon rúg egy újabbat.

Mondjuk tévedtem. Valaki mégis elégedett: a gazdasági bizottság. Gratulálok a munkájukhoz, így tovább.

Seggfejkéim.