2017. június 13. 12:06

Client first?

Ma olyan napom van, hogy megszopatott a rendszer. Két rendszer, egyrészről a bankom másrészről a mobil szolgáltatóm.
Harmadrészt meg én vagyok a hibás, persze.

A sztori viszonylag nevetséges: van egy átutalási megbízásom a Vodafone mobil appon keresztül, ami a számlámról leemeli a telefon díjat minden hónapban a tárgynapon. Ez remekül működik, hónapok óta rá se kellett nézni csak jött az sms, hogy indítják a tranzakciót.

Júniusban viszont úgy alakult, hogy jó sok mindenre kellett költeni extrán, ezért már a hó elején látszott, hogy ez szűk hónap lesz. Szépen kiszámoltam a befizetendő csekkeket és ennek keretében rányomtam a nagy piros gombra a mobil appon belül, hogy szedje le a pénzt, a maradék megy a Postára.

Tegnap már nem volt időm kiállni a sort a Postán, gondoltam majd ma. Délelőtt egyszer csak jön az sms: a Vodafone örömmel értesít, hogy sikeresen levonta az összeget a számlámról. Újra.

Hát elmormoltam egy basszameg-et, majd azzal a lendülettel már vettem is fel a telefont és hívtam a Red asszisztenst, hogy ezt csináljuk vissza, de nagyon gyorsan. Szokás szerint kedves és előzékeny volt, mondta, hogy a bankot keressem meg, mert náluk még nincs könyvelve az összeg, ők tudják visszahúzni a pénzt. (Egyébként hagyhatom is a fenébe, mert majd jóváírják a jövő haviból. Ez annyira nem tetszett, mint ötlet, mert szükségem lett volna erre a pénzre.)

Tehát második telefon: Raiffeisen ügyfélszolgálat. Itt is teljesen kedvesen fogadtak. Megnézték a tranzakciókat, megtalálták a dupla tételt és sajnálkoztak kissé, hogy ezt már bezárolták június 20.-ig, de semmi gond: a Vodafone kiállít egy nagyon hosszú nevű nyomtatványt (felírtam direkt papírra, hogy pontosan tudjam majd továbbadni, de most nincs közelben) és ők máris visszahelyezik a pénzt a számlámra.

A harmadik telefon előtt azért kezdtem érezni, hogy ez ugyan egy win-win szituáció, csak nem nekem, hanem a két szolgáltatónak. A Vodafone-nál az első reakció az volt, természetesen, hogy ilyet nem tudnak kiállítani, bankártya reklamációval éljek a banknál. Mondtam az ügyintézőnek, hogy erről már tájékoztattak, hogy 20. után lehetséges elindítani és nekem a pénzre meg most lenne szükségem, nem 7 nap+ügyintézési idő múlva. Akkor, mondta kedvesen és előzékenyen, továbbkapcsolom egy kompetens kollégához.

A kolléga volt az utolsó állomás a sztoriban. Közölte, hogy ilyen nyomtatványt ők természetszerűleg nem állítanak ki, bankkártya reklamáció az egyetlen járható út. Elmondtam neki, hogy nagyon szomorú vagyok az ügy ilyetén fordulata miatt, mert az a pénz nagyon fog hiányozni nekem. Sőt: már hiányzik. Ebben maradtunk.