2016. július 22. 15:40

Nem eszik a gyerek

Mindig azt hittem, hogy a mindennapi dolgok maguktól működnek. Amikor elképzeltem magam apaként a képben ott volt, hogy milyen szép családom van és mindenki boldogan ül le az asztalhoz és vidáman csacsognak a gyerekek, amíg együtt eszünk és jól érezzük magunkat.
Ja, a kezem meg belelóg a bilibe.

Nem vagyunk egyedül a problémával, de hiába kaptunk több tanácsot is, amivel száz százalék, hogy rávesszük az evésre a gyereket, egyik se jött be. Emlékszem az első közös nyaralásunkra Cilivel, a balatoni üdülő teraszán ücsörög a székében és Zsófi elkeseredetten igyekszik belediktálni az ebédet. Csináltunk már mindent, de az istenverte kölyök persze kiköpdöste a falatot, ha nagy nehezen sikerült a szájába nyomni a kanalt.

És akkor még éppen csak belekezdett.

Otthon

Jó ideig csak a napi két cumisüveg kakaó volt a biztos. Vagy evett mellette mást vagy nem. Eleve kevés ételt volt hajlandó egyáltalán elviselni, de azokat se vehettük biztosra, hogy megeszi. Leszámítva a kakaót, a vizet és az üres kenyeret. Évekig élt a lányunk kenyéren és vízen, ha eltúlzom a dolgokat.

Mindenesetre főcímnek jó lenne, ha ezt most az Origóra írnám biztos ebből kanyarítanának valamit.

Mióta Dávid megszületett a kép már árnyaltabb és kezd jobban hasonlítani a fenti álomhoz. Dávid ugyanis eszik. Szinte mindent és szinte bármikor hajlandó nekiesni az ételnek. Imádom a kölyköt ezért, olyan jó érzés volt amikor elkészítettem az első szombati rántottát immáron hármunknak és a gyerek vidáman kezdte enni.

Cili megvárja amíg végzünk és aztán eszik csak valami spártaian egyszerű ételt. Szerinte a vaj, a sonka, de úgy általában minden büdös ugyanis.

Étteremben

Az étterem az más. Ott a lányom érzi, hogy valami különleges van, szeret étterembe járni, ha tehetné mindennap mennénk. Nem válogatós, szívesen megy kínaiba, hagyományos étterembe, de imádja a McDonald’sot a sarki gyrosost, a balatoni halsütőt is. Bárhol remekül érzi magát, ahol sült krumplit kaphat, szigorúan ketchup nélkül. Ha nagyon jó napja van, akkor mehet mellé rántott hús.

Cili a vendéglőben

Cili a vendéglőben

A rántott hús lehet a megszokott étel is, de rántott húsnak minősül a hal, a bundában kisütött kínai csirke, a nuggetek. A rántott hús fogyasztása is váltakozó. Jó napokon bundástól és húsostul eltűnik az étel (egy része, annyi amennyit egy madár enne meg), máskor csak a bunda ízlik vagy csak a hús.