2015. november 11. 16:19

Takarító vs Programozó

A takarító azt is jelezte, hogy ez retkes munka, védőfelszerelésben kezdjek neki. Megnyugtattam, aztán elfelejtettem az egészet.

Arra kellett rájönnöm, hogy nagyon sokad rangú ember vagyok én a Cégnél. Csak az biztos, hogy valahol a takarító után következem a sorban.

A történet teljességéhez tartozik, hogy az irodaházban ipari porszívók vannak. Van egy retkes darab, amit a műhely résznél használnak, és van egy az irodákra és a boltokra. Ez az utóbbi darab az én irodámban csücsül. Hogy miért, arról fogalmam nincs, de ez így volt mindig. Az én irodámban amúgy is rengeteg dolog van raktározva.

Ez a kép most készült a helyemről fotóztam. Ahogy látjátok dobozzal jól állok.

Ez a kép most készült a helyemről fotóztam. Ahogy látjátok dobozzal jól állok.

Szóval, amikor október elején a Temofeszten voltunk az én feladatom az volt, hogy építsek egy kis diorámát. A dioráma építésről tudni kell, hogy rengeteg szóróanyaggal jár, a szóróanyag felesleget pedig el kell távolítani. A kulturált megoldás, hogy fogsz egy harisnyát, ráhúzod a porszívó csövére és felszívod a cuccost, az így visszanyert anyagot újra felhasználhatod. Nos, a Temofeszten két dolog nem volt ehhez: porszívó és harisnya. A kollégáim az elöbbit pótolták a második napra.

Itt tennék (még) egy kitérőt: egyik porszívó pont olyan, mint a másik.

Az a porszívó, amit ők kihoztak nem a csetres volt, hanem az irodai szemünk fénye. Ezt én teleporszívóztam gipsszel, modellfűvel, meg egyéb dzsuvás anyaggal. Nem sajnáltam, a csetres porszívó kapott már különbet is. A drámai tetőzés a lapozás után következik…