2015. szeptember 16. 10:13

És akkor ne igyak 2.: A 80/80 szűkítő

Eddig azért alapvetően mázlink volt. Rendesek a kivitelezők, tartják magukat a megállapodáshoz. Kevés okom van morogni, nem is teszem. Egészen a kéményesig.

A lakásfelújítás nem egy leányálom, legalább 3 ember idegrendszerével kell rendelkezni ahhoz, hogy az ember ép ésszel túlélje.

Az első napon, mikor a munka után elballagtam a kecóhoz már helyzet volt. Nyitom az ajtót és a kulcs elforog. Mint kiderült „valahogy” elromlott a zár. A telefonálásomra a munkások visszakanyarodtak az autóval, hogy segítsenek bejutni. Kicsit csodálkoztak, hogy nahát ez eddig jó volt, de aztán sztoikusan mondták, hogy semmi pánik bemásznak az ablakon és kinyitják belülről. Mert onnan megy. A szalajtott fiatalember egy macskába oltott hegyi-zerge ügyességével kapaszkodott fel az utcáról az ablakunkba és láss csodát az ajtó belülről nyílt. Mondták, hogy nagyon jó, hogy nyitva hagyták az ablakot, mert így reggel is be tudtak volna menni. A következtetéseket a fantáziádra bízom, Kedves Olvasó.

Eddig azért alapvetően mázlink volt. Rendesek a kivitelezők, tartják magukat a megállapodáshoz. Kevés okom van morogni, nem is teszem. Egészen a kéményesig. Most a Főkétüszt kihagyom, mert a káromkodás blokkolóm nem bírná, maradjunk annyiban, hogy ha van még egy utolsó, rohadt, kiskirály banda az országban… Jó, hagyjuk tényleg. Szóval a kémény béleléshez kell a kazán, amit a kéményes fel is tesz. Megrendeltem a kazánt, felhívtam a kéményest, hogy mikor jön, elmondta mi kell még a kazánhoz, bizonyos indító idom. Megkért, hogy azt is rendeljek a nagykertől. Azt diktálta a telefonban, hogy 80/80-as indító idomra lenne szüksége. Én ezt feljegyeztem, elküldtem a rendeléssel együtt, jött a nagykertől a telefon, hogy ez értelmezhetetlen, ilyen indító nincs. Van 60/100, 120/80, 60/80 és így tovább. Mondtam, hogy én nem értek hozzá szóval összekapcsoltam a nagykert és a kéményest, hogy boxolják le ők. Két enervált telefont kaptam utána, mindkét fél azt magyarázta, hogy a másik hülye és nem érti amit mond.

Kezdtem aggódni.

A nap további részében a kéményes hívogatott és összefüggéstelenül beszélt az idomokról, meg arról, hogy micsoda hülye a nagykeres. Én mondtam neki, hogy segítenék szívesen, de nem értek hozzá, nem tudom miről beszél. Egyszer kifakadt, hogy értsem már meg egy 80/80-as szűkítőről lenne szó.
Ez egy olyan dolog amiről még én is tudom, hogy nem létezik. Egy szűkítő egyik oldala X méret, a másik oldala Y. Ahol mindkét méret X, az cső, kapcsoló idom, nipli, mittudoménmi, de nem szűkítő.

Balra egy nipli, jobbra egy szűkítő látható

Balra egy nipli, jobbra egy szűkítő látható

Abban maradtunk, hogy ő majd megoldja. Rettegek.