2015. szeptember 15. 21:34

diéta 365. nap

Életemben a leghosszabb fogyókúra, amit végigcsináltam a 90 napos volt, 11-12 évvel ezelőtt. Egészen tavalyig, mert éppen egy éve kezdtünk bele Zsófival a Dukan diétába.

Egy éve ilyenkor azt gondoltam, hogy mostanra jóval előbbre járok. Azt hittem ugyanúgy fogok kajálni kb, mint korábban. És azt is hittem, hogy ennyi idő alatt lefogyok 90 kilóra. Tévedtem.

Egyrészt a 90 kg álomsúlyt nem értem még el, bár szépen megközelítettem, 95 körül vagyok. Tekintve  hogy 118-ról, indultam és, hogy mindenki gratulál nem zavar az ügy. Nem vagyok biztos abban sem, hogy tudok-e még fogyni a jelenlegi életvitelemmel. Szerintem nem. Annyira már nem is mozgat.

Ami jobban érdekel, hogy megtartsam magam itt, ezen a szinten. Az elmúlt hónapban elkezdtem fokozatosan átalakítani az étrendemet, nem zárom ki teljesen az édességet és a kenyérféléket. Néha veszek kiflit például. Jól esik, de egy kiflinél megállok és igyekszem nem bűnözni mással aznap. Úgy tűnik ez működik, nem kezdtem el hízni.

Tavalyhoz képest azt is tudom, hogy ezt sosem hagyhatom abba. Ha újra úgy kezdenék enni, mint régen ismét elhíznék. Amellett, hogy egészségileg se lenne jó, utálnám elcseszni egy év munkáját.

Megtanultam elhagyni ezt-azt, de főleg találtam olyan kajákat, amiket korábban nem tudtam napi szinten elképzelni az étrendemben. Szóval érdekes év áll mögöttem, remélhetőleg a segítségével megnőtt az előttem állók sora.