2015. június 14. 21:38

Vasárnapi zárvatartás

Kevés károsabb, undorítóbb förmedvény van ebben az országban, mint a KDNP.

Egy ilyen szép tételmondathoz persze történet is jár.
Miután szép meleg vasárnapra virradtunk, úgy határoztunk, hogy a két kölköt elvisszük a diószegi játszótérre, mert ott van tér arra, hogy a nagyobbik az új biciklitudományát tökéletesíthesse. Előnye még a rengeteg árnyas fa is. Mire odaértünk én kissé kitikkadtam, de semmi baj, gondoltam, veszek egy hideg Colát és minden vidám lesz. Aztán rájöttem, hogy a pár hónappal korábban még egyértelmű tervemet hatalmas kérdőjel támadta be: hol veszem meg azt a gyöngyözően hideg palack üdítőitalt?

Azt reméltem, hogy a Bocskai úton, a kedves kínai család által irányított Reál élelmiszer nyitva lesz. Kínai is, Reál is, családi vállalkozás is. 5 perc baktatás után egy szomorú ZÁRVA tábla fogadott. A nyitvatartási rend fekete filccel javítva a hetedik napra vonatkozóan.

Végignéztem a Bocskai hosszán, vibrált a melegben a beton, és a Pingvin teraszát leszámítva csak egy zöldséges volt nyitva. A Pingvin éppen nem játszott, nekem olyan ital kellett volna amit magammal tudok vinni. Dühös szomorúsággal telve töröltem gyöngyöző homlokomat, és a melegben kullogva azon töprengtem, hogy miként juthattunk el idáig.

Itt vagyok én, egy derék legény, zsebemben a megfelelő mennyiségű fizetőeszközzel, hogy magamnak, kedves feleségemnek és két utódomnak hideg italt vegyek egy kánikulai napon. És nem tudok, mert valami gyepes fejű, a való élettől elrugaszkodott nímand kitalálta, hogy ez rossz. Hétfőn nem rossz, ahogy a hét még másik öt napján sem, de vasárnap ez kifejezetten káros lenne.

Hát szeretném minden tisztelet nélkül felszólítani a baromságban közreműködő összes illetékest, hogy kapják be!