2015. június 12. 10:00

A Magyar Posta megint hülyét csinált magából

Sosem voltam igazán nagy véleménnyel a Magyar Postáról, mindez nem előre kivetített ellenszenv miatt van így, hanem a mindennapok keserves tapasztalatain alapul. A tegnapi és mai napon aztán újra sikerült úgy felbosszantaniuk, hogy úgy döntöttem végül megírom ebben a blogban is. Mondjuk úgy, hogy hiszek az építő jellegű kritikában.

Igen, naiv vagyok.

Pár napja, mikor Cili látványos előrehaladást ért el a biciklizés terén megbeszéltem vele, hogy kap egy zászlót a bicójára, amilyen nekem is volt gyerekkoromban, hogy mindig lássuk majd merre kavirnyál (no meg az autók is). Ugyanekkor kiderült, hogy elrontotta a csengőt és nagyon szeretne valami kosárkát, amiben a cumi, pelus és az aktuális plüssállat vele utazik. Szóval a fizetés megérkezése után átnéztem a webáruházakat és találtam egy remek boltot, ahol mindezt be tudtam szerezni. Nagyon helyes epres kosárkát, egy katica alakú jópofa csengőt és egy remek neon-sárgában világító jelző zászlót. Még csak drága sem volt, sajnos kártyával nem tudtam fizetni, de ez volt az egyetlen hátulütője a dolognak. (Aztán mikor kibontottam a csomagot nem voltam annyira elégedett, a kettő zászló helyett egy érkezett, a csinos epres kosárkát percekig suvikszoltam, mert fekete por fedte, a csengő viszont remekül szuperál.)

Kiszállítást kértem, a visszaigazoló e-mail szerint kapni fogok egy e-mail értesítést amikor indul a csomag. Ez így normális elégedetten dőltem hátra. Aztán, ahogy ezt írtam is, tegnap úgy jártam, hogy otthon hagytam a tárcámat. Éppen boldogan falatoztam Ildi kollégámmal az ebédemet mikor beállít a Magyar Postától egy úriember, hogy ő meghozta a csomagot. Köpni-nyelni nem tudtam, mert nem értesítettek előre. Kölcsönkértem a kolleginától az összeget és átvettem a csomagot. Mikor mondtam a futárnak, hogy semmi értesítést nem kaptam az egész procedúráról csak vonogatta a vállát. Oké, nem az ő hibája, de azért egy elnézést szerintem belefért volna.

Ma délelőtt viszont jelez a Gmail, új üzenet a kozponti.ertesites@posta.hu címről. Idemásolom:

Csigaposta: enyhén megkésve
Csigaposta: enyhén megkésve

Mekkora szervezetlenség lehet abban az intézményben, hogy ma hajnalban kiküldtek egy levelet (mi a totva tartott neki négy óráig, hogy ide elbolyongjon?) egy olyan csomagról, amit lassan 22 órája már átvettem?! Ciki, gáz, égő az egész.