2015. február 5. 12:25

nem értem dolgok

Mióta elkezdték felújítania  Moszkv… akarom mondani Széll Kálmán teret időről-időre belefutok a Facebookon olyan siránkozásokba, amik sajnálják a régi verziót.

Dehát könyörgöm: ocsmány volt!

Én is szerettem azt a teret, mert rengeteg időt töltöttem ott el, de ezerszer jobban fog tetszeni, ha kulturáltan néz majd ki. Tudom, hogy nem mindenkinek tetszik az új verzió, mert lett volna jobb is, én is így gondolom, de azt ne mondja már senki, hogy a réginél nem lesz ezerszer jobb, bármelyik az lett volna.

A másik. Kezdem belakni a tabletet (ezzel párhuzamosan készül is egy blog róla), és próbálgatom az e-book olvasókat. Eleve telepítve volt rajta a Play Könyvek alkalmazás, meg is néztem, helyből feldobott vagy 5 ingyen könyvet, ami járt a táblagép vásárláshoz, aztán elkezdte elém tálalni a rengeteg magyar nyelvű e-bookot. Nem tudtam elég gyorsan nyomogatni a mentem, mentem, mentem gombokat. Jó időre el vagyok látva olvasnivalóval. Közben ott ugrált állandóan az üzenet, hogy van Kindle program is a géphez és próbáljam ki. Gondoltam nem hülyeség, elvileg az lenne a vezető az e-könyv piacon, letöltöttem. A regisztráció után csak angol nyelvű könyveket ajánlgat, nem tudok országot beállítani hozzá, nem tudok nyelvet, semmit. Köztünk szólva egy átláthatatlan fosnak tűnik az egész. Miért van, hogy a Google mindig egyszerű, érthető és főleg szerethető termékeket ad ki? Sosem csalódtam benne.