2014. december 31. 09:00

Sorozatok 2014

Az #IlyenVolt2014 befejező darabjában az idei sorozatélményeim között próbálok rendet tenni.

Az #IlyenVolt2014 befejező darabjában az idei sorozatélményeim között próbálok rendet tenni. Toplista a hajtás után!

[su_service title=”Iratkozz fel értesítőre!” icon=”icon: envelope-square” icon_color=”#544741″]

Az alábbi űrlap kitöltésével feliratkozhatsz az azonnali bejegyzés értesítőre, vagy a heti hírlevélre!

[wysija_form id=”1″]

[/su_service]

 1.  Vikings 2. évad
  Izgatottan vártam a nagyon jól sikerült első évad után megugorja-e újra a lécet a Vikings. Megugrotta. A második évad még sötétebb, intrikusabb és izgalmasabb lett. Semmi misztikum, tömény történelem, izgalmak és jó színészek. (Blog az első és a második évadról.)
 2. Fargo 1. évad
  Már a film is a kedvenceim között van, a sorozat meg talán a filmnél is jobb lett. Remek színészek, elborult történet, humor (errefelé olvashatod a sorozatkritikámat). Bár egy évadra szánták már készül a második, érdeklődve várom képesek-e újrázni.
 3. Homeland 1-3. évad
  Egyként kezelem a Homeland első három évadát, mert különállóan nem is igen értelmezhető. A Brody féle történet nagyon jól sikerült, bár a mellékszálak közül sok ellaposodott volt, de a harmadik helyet mindenképpen megérdemli. Igazi jó krimi-kémfilm. Az első három évadról írt blogomat erre találod.
 4. Les Revenants 1. évad
  Magam is meglepődtem, hogy még pontszerző helyre tettem a Visszatérőket. Igazából cselekménye sincs, csak egy halom probléma felvetés minden megoldási csíra nélkül. Ennek ellenére olyan szinten nyomasztó, különleges, sokszor eszembe jut. Jó volt, érkezik a folytatás is. Errefelé írtam róla.
 5. Ray Donovan 2. évad
  A második évadot tegnap fejeztük be. Már az első is jól alakult, de ahogy azt írtam is ez az évad közben megváltoztatott irányvonalnak köszönhető. A második évad viszont egy kezdeti rákészülés után egyre feszültebb és izgalmasabb ívet járt be, egy elég komor befejezéssel tetőzve. Nem tudom lesz-e folytatás, de remélem, elnézném még pár éven keresztül.
 6. The Walking Dead 4. évad
  Lehet, hogy a legtöbbet emlegetem, hogy hatalmas a felhajtás körülötte, de a zombiapokalipszis csak a hatodik legjobb volt az elmúlt évben. A komplett sorozat sokkal előkelőbb helyet kapna, első vagy másodikat. A sok újonc és meglepő történet legyűrte nálam a már megszokott családi-baráti drámát és zombihentet. Errefelé lelkendezem róla, itt meg az éppen futó évadról írogattam.
 7. Americans 2. évad
  A második évadra ez a sorozat is magára talált. A Homeland tökéletes párja, igazán különleges hangulatú (retró) kémkrimi. Itt írtam róla hosszabban.
 8. Wallander
  A szigetország sorozatipara egész szépen képviselteti magát a listámon. Wallander nyomozó kalandjai a különleges hangulat és Branagh remek alakítása miatt emlékezetes. Az eddigi 9 epizódról errefelé írtam.
 9. The Fall 1. évad
  Még mindig a britek. Az Észak-Írországban játszódó krimiben Gillian Anderson igyekszik elkapni egy sorozatgyilkost. Az első évad remekül alakult, a másodikat éppen most nézem.
 10. Downton Abbey 5. évad
  Utolsó helyre befutott egy kosztümös darab is. A Downton történetét a kezdetektől követjük, de az az igazság, hogy egyenletesen hanyatló színvonalú. A listás helyet csak azért érte el, mert ennél már csak rosszabbakat láttam idén.

[su_service title=”Ha tetszett a blog kövess a Facebookon is!” icon=”icon: facebook-square” icon_color=”#544741″]

[/su_service]