2014. december 10. 21:57

Dupla kasza: Once Upon a Time S3 és Under the Dome S2

Asszem ilyen még nem is történt, mióta elkezdtem rendszeresen sorozatot nézni: abbahagytam menet közben, annyira nem tetszett; sőt mindjárt kettőt is!

Asszem ilyen még nem is történt, mióta elkezdtem rendszeresen sorozatot nézni: abbahagytam menet közben, annyira nem tetszett; sőt mindjárt kettőt is!

Once Upon a Time – 3. évad

Ezt a sorozatot jó régen elkezdtük már nézni és tavaly a régi blogomban írtam is róla, hogy egyre hanyatló színvonalat hoz egy viszonylag erős kezdés után.

Sajnos a második évad közepére a mesék közti átjárás, az egész savát-borsát adó összefonódások is eltűntek, egyszerűen kimerülni látszik a mesekönyv. – Kétszer volt

Az az igazság, hogy tavaly szeptemberben – Zsófi nem kis bosszúságára – elkezdtem bojkottálni a harmadik évad letöltését. Elég sok megjegyzést kaptam miatta, de hősiesen kitartottam idén őszig, így egy év kihagyás után leszedtem a teljes évadot, miközben elindult a negyedik is. Alig kezdtük el nézni és már nem tetszett. Próbálkoztunk még pár rész erejéig, majd hagytuk a fenébe, végül megállapodtunk, hogy ezt akkor most elkaszáljuk, kikerült az otthoni műsorújságból.

Már csak szenvedés volt, az új világ, Csodaország, egyszerűen idegesítő volt, a főszereplők ellaposodtak, talán Rumplestiltskin volt még értékelhető, de ő meg alig kapott szerepet. Jobb így, nem tudom hány évadig húzzák még, de az első után érdemes megállni, maximum a második még, de az se túl jó eresztés.

 A búra alatt (Under the Dome) – második évad

Tavaly októberben egész bizakodó voltam a sorozattal kapcsolatban, bár a blogbejegyzést záró bekezdésből nem a 100 százalékos elégedettség süt:

A történet a vége felé kezdett felpörögni és az utolsó epizódig olyan érzésem volt, hogy nyitva hagyták a lehetőséget egy lezárásnak, ha nem lenne új évad berendelve. Végül lett és nem tudom megéri-e húzni ezt a sztorit tovább. A sorozat jó műfaj, de csak azért új évadokat kreálni, hogy legyenek sokszor hibás döntés. A BBC például nagyon kompakt kis sorozatokat bír gyártani szigorúan egy évadban. Mindenesetre a következő évadra a könyvből már egyáltalán nem lehet következtetni s ez lehet jó előjel is. – A búra alatt első évada és a könyv

Ennek a sorozatnak kifejezett reménykedéssel álltunk neki, de két rész után megálltunk vele. Ugyanúgy, mint a fenti Egyszer volttal, itt is inkább mást kezdtünk el nézni. Néha eszembe jutott, egy ideig fenn is volt a sorozatnézős pendriveon, de mindig jött helyette valami izgalmasabb.

Az igazság az, hogy bár a történethez ügyesen nyúltak hozzá, jobb, mint a regény, de olyan csapnivalóan bárgyú színészekre bízták ezt a mozit, hogy kínszenvedés az egész. Kár érte, mert ez lehetett volna jó is. De nem lett. Se a regényt, se a sorozatot nem ajánlom senkinek, az utóbbit azért se, mert az első évad a folytatás nélkül értelmezhetetlen lesz, szóval nem éri meg belekezdeni.