Beszéljünk arról, hogy miért csak Csehországban ilyen jó a sör.
Két napja vagyunk itt, előtte 21 éve jártunk erre. Akkor szerettem meg a sörözést. Korábban ez csak egy értelmezhetetlen ital volt számomra. Az elmúlt évben kezdett újra azzá válni, de itt és most, cseh földön újra az a pazar bűn, mint korábban.
Ha iszok egy sört otthon, akár a Jaromirban, akkor az első kortyok jók, keserű és buborékos. Jó nyelni. De pár perc és egy enyhén langyos izé lesz belőle. A második sör még már olyan… bleh.
Itt meg kaptam egy sört, olyan habbal, hogy arra szavak nincsenek. Elkezdtem kortyolni és a korsó felénél tettem le. Aztán jó negyed óráig valami knédlivel bíbelődtem. Amikor újra a sörért nyúltam jött a meglepetés: hideg volt, szénsavas, friss. Mint az első kortynál.
Ezt miért csak itt lehet? Miért nincs ilyen sör Pannóniában is?
