2022. április 7. 13:55

HVG lámpás program

A HVG Lámpás programja nagyon tetszik nekem, jó helyre akarja eljuttatni a maradék szabad sajtót. Ha megtehetném még fizetnék is nekik. 

Sajnos minden véges. Harmadikán kiderült, hogy a nyugatosan gondolkodó szavazók száma is, ami nem csak a liberális(abb) politikai pártoknak állati rossz hír, hanem a szabad sajtónak is. Ugyanarra kényszerül ugyanis, mint a pártok: a meglevő tortát (az előfizetőket/szavazókat) darabolgatja tovább. A pártok ugyanazt a mennyiségű embert cserélgetik 12 éve és mióta a hazai médiaviszonyok csak a Fidesz által birtokolt szereplőknek kedveznek a független sajtónak is hozzá kellett nyúlnia az olvasók pénztárcájához. Minden újság fentart már valami olvasói támogatást, sokan fizetőkapu mögé rakják a minőségi tartalmaikat.

Én két újságnak vagyok előfizetője, a HVG360-nak és a 444 körnek. Ez egy jól látható kiadás minden hónapban, amit egyelőre még meg tudok finanszírozni. Volt már, hogy lemondtam őket, amikor épp nem volt munkám vagy olyan tartalmat tettek ki, amin felbasztam magam, de alapvetően hűséges támogatójuk vagyok. Nagyon szívesen támogatnám a Partizánt is, mert szerintem színvonalas és hiánypotló amit csinálnak, de mindenkit nem lehet.

Ennyi ember ennyi felületet nem fog tudni eltartani, pedig a valódi fekete leves még csak most jön. De jó, hogy vannak ezek a lehetőségek, nagyon fognak hiányozni amikor már nem lesznek.