2018. április 7. 16:00

Politikai divatok – 2018

A politikai divatok jönnek mennek, ezt Jókai már nagyon szépen megírta. Idén újra a négy évvel korábbi matekozás a divat, aminek nagyon kis eséllyel lehet sikere is. (Bár most nem úgy tűnik, de meglepetések mindig lehetnek.) Én meg őrlődöm, mert ez a divat engem annyira nem érintett meg, a korábbi álláspontom még mindig közelebb áll hozzám.

Négy éve április hatodikán volt az országgyűlési választás és hetedikén már meg is írtam, hogy mit gondolok az egész helyzetről.

Azzal foglalkoztak, hogy matekban meglegyen a választás, de azt nem tették rendbe, ami miatt elküldték őket. Piszok nagy hiba volt, mert tegnap kiderült, hogy az emberek még adósnak tartják őket a múltjukkal való szembenézéssel.

Országgyűlési választás 2014 – Egy nappal a választás után.

Országgyűlési választás 2014 – We Are Creative Slaves

Azzal foglalkoztak, hogy matekban meglegyen a választás, de azt nem tették rendbe, ami miatt elküldték őket. Piszok nagy hiba volt, mert tegnap kiderült, hogy az emberek még adósnak tartják őket a múltjukkal való szembenézéssel. Országgyűlési választás 2014

Holnap megint szavazunk és az az igazság, hogy az egyetlen esélyt a pártok már megint csak a matekozásban látják. Annyiban biztatóbb a helyzet, hogy most az emberek hajlandóak elfelejteni jó részüknek a korábbiakat és úgy tűnik a taktikai szavazással jobb eredményt fognak elérni, mint négy éve.

Szerintem egy nagyon gyenge, hipotetikus elképzelés ez, a négy évvel korábbi matekozás tökélyre fejlesztése. Az alapját a januári hódmezővásárhelyi koordinált indulás meglepetésszerű győzelme adja, ami valóban nagyon lelkesítő volt. Azt azonban nem árt észben tartani, hogy ott független jelölt volt és nem országgyűlési, hanem önkormányzati választás. Alma meg körte.

A mostani politikai divatok szerint nekem holnap a DK jelöltjére kell szavaznom, aki Gy. Német Erzsébet. Listán meg arra akire tetszik. Nekem a Kétfarkú Kutya tetszik, ezt már nem egyszer elmondtam és leírtam. Viszont éppen a fent idézett cikkben azt is leírtam, idézem:

[…]a körzetünkben egy szocialista képviselőre kellett szavaznom és ehhez nagyon nem volt kedvem. Végül fogcsikorgatva, de behúztam az X-et a szocialista jelölt neve mellé, életemben először, egyben utoljára. Már akkor megbántam. Megremegett a kezem, hogy érvénytelenné teszem alapot, de végül megembereltem magam, legyen. Bánom. Szembeköptem magam a semmiért. Baromság volt.

Országgyűlési választások 2014 – https://www.creativslave.hu/2014/04/07/orszaggyulesi-valasztas-2014/

Hát most igazából ugyanezt kéne tennem. Már a divatok szerint. Két hete ezen rágódok. Mert az a remek állapot van, hogy egyéni jelöltre is szavazhatnék szimpatikusra, a Kétfarkúaknak az én választókörzetemben állva maradt az embere.

Szóval, ha arra a szlogenre hallgatok, hogy listára szívvel egyénire ésszel, vagy mi, akkor az én eszem szerint ez mindkét esetben ugyanannak a szervezetnek jelentené az ikszet.

Én már megint csak a magam érzéseiből és gondolataiból tudok kiindulni, úgy vélem, hogy az a rengeteg bizonytalan, pártkötődés nélküli szavazó hozzám hasonló gyötrődéseken megy keresztül.

A holnap nagyon izgalmas lesz. Egy biztos: szavazni el kell menni, de én szembe mennék a politikai divatokkal és arra biztatnék mindenkit, amire négy, nyolc, tizenkét éve is: arra szavazz akire rábíznád a képviseletedet. A választás ugyanis alapvetően nem a matekról, hanem erről szól.

Csak ezt szeretjük elfelejteni, majd ha eszünkbe jut akkor lesz itt új világ, Kánaán és nem mellesleg demokrácia.