2016. október 25. 10:06

TWD 7×01

Ezt most elcseszték a The Walking Dead készítői. A hetedik évad első részének valami nagyon durvát akartak, de addig húzták, amíg csak egy tudjuk le epizód lett belőle. Mondjuk durván, de az meg eszköz és nem cél.

Hát tegnap este mi is megnéztük Zsófival a durván túlizgult évadnyitót. Tisztességes munka volt egy zombiapokalipszisből, semmi több.

Igazából a legnagyobb baj ezzel az epizóddal az volt, hogy ennek nem az új évad első részének, hanem az előző utolsó epizódjának kellett volna lennie és akkor tökéletes. A hatodik évadban végig bujkált ez a Negan szál és ez az epizód a tökéletes lezárása lett volna. Ehelyett megcsinálták azt az elég gyenge autókázós utolsó részt, amit nyugodtan elkönyvelhetünk helykitöltőnek is.

Aztán jött a két évad közti hónapok sora, amikor folyamatosan sulykolták, hogy meg fog halni valaki. És ez rohadtul ismerős volt, hogy honnan? Hát tavalyról:

TWD 6. évad: valaki meg fog halni!!!

Utálom az ilyen felfújt lufi cikkeket. Meglebegtetnek egy csomó mindent, de gyakorlatilag semmi nem derül ki, semmi alapja nincs az egésznek.

Szóval újat ezzel nem kaptunk, főleg, hogy igazából tavaly ez a nagy meg fog halni dolog el is maradt. A tegnap esti rész csak ezt pótolta be, egy év késéssel. Sikerült végül kinyírni két embert, egyet meg rabságba vetni. Durva volt, vértől csöpögő és kegyetlen, de azzal, hogy tudtuk előre, hogy most végre tuti meghal valaki (milyen szörnyű ez) ezzel el is vették az izgalom jó részét.

Ha ez az epizód a hatodik évad fináléja és nincs az hónapokon keresztül, hogy tudjuk a sztorit előre csak az alany kérdéses, akkor sokkal ütősebb lett volna. (Bár itt most ütőt emlegetni, ugye elég morbid.)

Így most az van, hogy a 13 részből egyet kipipálhattak és akkor kezdjük a jövő héten az új Walking Dead évadot, ami remélem, hogy visszatér a régi önmagához és eltekint az ilyen hatásvadász elemektől. Zombikat akarok.

P.S.: Negan viszont kifejezetten jó karakternek tűnik.