2016. október 17. 15:41

Last Ship (Az utolsó remény), első évad

A Last Ship egy nagyon hősies katona sorozat, amiben amerikai tengerészgyalogosok egy kacsaszájú doktornővel karöltve megmentik a világot a halálos vírustól.

Egy ideje már ajánlották nekünk a Last Ship-et (itthon Az utolsó remény néven fut), de valahogy mire elkezdtük nézni már az ötödik évados berendelésnél tart ez a sorozta. Nem mai gyerek.

Az első epizód után nagy valószínűséggel otthagytuk volna, ha a rokonság nem biztat, hogy tartsunk ki, jó lesz ez, főleg a második évadtól. Hát, 10 helykitöltő nulla epizód soknak tűnt és nagy elhatározás kellett hozzá, hogy próbálkozzunk. Az évad első felét úgy toltuk le, hogy ha éppen nem volt mit nézni, akkor jobb híján ez is jó, a második felét meg már érdeklődésből: mi lesz ebből?

Nekem a legnagyobb bajom a Last Shippel, hogy olyan, mint a JAG volt. Azt egyébként kedveltem tini koromban, ha elcsíptem mindig megnéztem, fél óra hősies Amerika töményen. A Last Ship viszont érezhetően több akar lenni ennél, de nem nagyon tud. Tudogat, de csak kicsit. Engem meg így húsz évvel később már nem szórakoztat egyáltalán a hősies amerikai világmegmentő katona típusa.

[su_box title=”Reklám (x)” box_color=”#E3E3E3″ title_color=”#282828″ radius=”0″] [/su_box]

Last ship == Winnetou?

A Last Shipet az menti meg, hogy hiába vannak benne teljesen sablonos karakterek a története mégis izgalmas. Olyan igazi kaland, mint egy Winnetou, mondjuk, csak itt egy vírusfertőzött haldokló világ van a vadnyugat helyén.

A színészek viszont harmatosak, szegények. A katonák még szó-szó, nekik sablon karaktereket kell hozni, erre jók is, humor, érzelmek, ilyesmik egyáltalán nincsenek vagy csak elszórtan, nyomokban. Viszont a doki néni, a vírus kutató, a segédje, meg a Kubában felcsípett szakállas Rambo vihetnék a sorozatot a vállukon, de nem teszik.
Az évad fő gonosza sem tudott kiemelkedőt nyújtani. Mindenki megmaradt egy tisztes és biztos középszernél.

A történet hullámvasútja a teljesen lehetetlentől a romantikus hősiességig hullámzik, az utolsó epizódra sikerült egy jó nagyot tekerni rajta, épp arra volt jó, hogy pár nap tűnődés után bedobtam a trackerbe a letöltő linket, kap még egy esélyt. Üresjáratok mindig vannak.

(Borítókép: YouTube)