2016. október 6. 18:52

Ray Donovan 4. évad

Érdekes sorozat a Ray Donovan, valahol az első évad második felében megtalált egy hangulatot, egy színvonalat és azóta makacsul ottragadt. Se jobb nem lett, se rosszabb, nem tudom meddig fog ez még így menni, de a negyedik évad epizódjait nézni pont olyan jó volt, mint a korábbiakat.

Érdekes sorozat a Ray Donovan, valahol az első évad második felében megtalált egy hangulatot, egy színvonalat és azóta makacsul ottragadt. Se jobb nem lett, se rosszabb, nem tudom meddig fog ez még így menni, de a negyedik évad epizódjait nézni pont olyan jó volt, mint a korábbiakat.

A Ray Donovan korábbi évadjairól írt kritikáim:

Első évad, második évad, harmadik évad.

Innentől spoileres lesz!

Ray Donovan: save yourself

A negyedik évad alcíme becsapós volt, főleg ha a borítóképként választott plakátot is láttuk. Elsőre azt gondoltam, főleg az első epizód után, hogy a harmadik évad végén újra megtalált hit lesz a fő téma. De aztán a save yourself piszok gyorsan kezdett más értelmet nyerni és Rayt olyan bonyodalmakban találtuk, olyan mélyen, ahogy még soha. Izgalmas volt, na.

Számomra a Ray Donovan legidegesítőbb momentuma, ahogy a családja a főszereplőt kezeli. Egytől egyig mindenkinek baja van vele, mindenki vegzálja és felró neki egy csomó állítólagos bűnt, miközben Ray az aki a felszínen tartja őket. Mindegyiket. Ha baj van, helyből megy és a legelképesztőbb slamasztikákból is kihúzza őket, hogy aztán újabb piszkálódást és morgást kapjon, de köszönetet azt tuti nem.

[su_box title=”Reklám (x)” box_color=”#E3E3E3″ title_color=”#282828″ radius=”0″] [/su_box]

Szóval miközben a befejező epizódokra igazi élethalál harcot kaptunk, Ray Donovannek megvoltak a maga – nem is annyira piszlicsáré – bajai a családjával is.
Szerencsére a család leggyengébb tagjai, Ray lánya és fia kezdenek kikopni a sztoriból, nem bánnám, ha teljesen eltűnnének. Conor szerepe az évadban egyszeri, nettó 10 perc észvesztő hülyeségre korlátozódott, Bridge talán ennyit se kapott, csak érzelemből.

A testvérek csak hozták a formájukat, de legalább az utolsó epizódban beálltak Ray mögé. Ideje volt. Viszont Mickey, hát igen, a jegyzeteimhez azt írtam:

Mickey marad ugyanaz a pöcs, még ha ez most jövedelmező is.

Ennél jobban nem tudom most sem megfogalmazni a dolgot. Még mindig ugyanolyan meredek minden tette, gondolata. Már a habitusa is ellenszenves és ingerlő. Állati jó karakter, nagyon jó alakítással. Nálam teljesen elvitte az évadot.

Sikerült az, ami egy sorozatnál nem megszokott, hogy a vége felé az emberben felmerült a kérdés: lesz ebből másik évad még? És nem azért, mert annyira vállalhatatlanul vacak volt, hanem mert a főhősök életéért egy lyukas garast nem adtam volna. Piszok jó volt, újra, és igen lesz még ötödik évad is.