fotó: https://horrornovelreviews.com/2013/01/31/an-extensive-examination-of-stephen-kings-full-dark-no-stars
2016. május 6. 15:00

Stephen King: Minden sötét, csillag sehol

A múlt heti kényszerszabadság alatt rengeteg időm volt olvasni, nem csak Stanislaw Lemben sikerült csalódni, hanem újra felfedezhettem, hogy Stephen King mennyire jó író.

Elég fiatalon akadtam össze King műveivel, az unokatesóm, Samu nyomta az elsőt a kezembe azzal a felvezetéssel, hogy itt van István király egyik legjobb regénye. Nem tudom már melyik lehetett, de az évek folyamán a szüleim legnagyobb elkeseredésére egyre több vaskos Stephen King regényt szereztem be. Vannak olyanok, mint nagy kedvencem a Rémkoppantók, amit többször is elolvastam.

Nekem King nem egyszerű horror író, az ő regényei és novellái miatt érdekelne közelről a vidéki Amerika. Elképesztően alapos faszi és ha kicsit is szeretnéd komolyan venni az írást, pontosabban az Írást, akkor érdemes az ő zsebkönyvével kezdeni, amit kezdő íróknak szánt.

A Minden sötét, csillag sehol négy rövidebb regényt vagy hosszabb novellát tartalmaz. Mindegyik egy témát boncolgat, a bosszút. És ennél többet egyszerűen nem lehet és kell róla írni, mert azzal már valamit elárulnék a regényekről. Egy valamit kell biztosan tudnod: ezt nem hagyhatod ki.

Borítókép: https://horrornovelreviews.com/2013/01/31/an-extensive-examination-of-stephen-kings-full-dark-no-stars