2015. március 11. 13:10

Ülnél 1 hónapot egy milliárd forintért?

Elkezdtünk számolgatni, hogy 100 milliárd élsínkofalásával, ha egy évre csuknak le, akkor havonta mennyit törlesztesz. Nincs egy milliárd, de közelít, gondoltam megkérdezem a nagyérdeműt, így Téged is kedves Olvasó, hogy te ülnél-e egy hónapot garantált egy milliárdért?

Az elmúlt hetek gazdasági botrányai az irodai mindennapokba is belopódzott. A közös ebédeknél többször szóba kerültek a Buda Cash és tegnap óta a Quaestor ügyei is. Az egyik kérdés, ami mindenkiben megfogalmazódott, hogy hol lehet ennyi pénz, a másik meg, hogy ülni pár évet száz milliárdokért nem is rossz üzlet. Én ezzel nem értettem egyet, mert szerintem egy hónapot ülni is sok ezért a pénzért, de az elkövetők – reméljük – inkább éveket fognak rács mögött csücsülni. Én nem onnan nézem a dolgot, hogy ha kijövök mennyire hawaii lesz minden, hanem, hogy addig mit hagynék ki. Egy év alatt például azt, hogy a fiam járni kezd, talán beszélni is. Cili újabb rácsodálkozásait a világra. Ezeket nem lehet pénzben kifejezni számomra, kerülve minden pátoszt, 100 milliárd ezeknek az élményeknek az elvesztését nem pótolná.

A kollégáim szerint az emberek jó 40%-ban nem így lennének ezzel. Elkezdtünk számolgatni, hogy 100 milliárd élsínkofalásával, ha egy évre csuknak le, akkor havonta mennyit törlesztesz. Nincs egy milliárd, de közelít, gondoltam megkérdezem a nagyérdeműt, így Téged is kedves Olvasó, hogy te ülnél-e egy hónapot garantált egy milliárdért?

Hagyom pár napig futni a kérdőívet, aztán közreadom az eredményeket. Ha biztosan nem akarsz lemaradni, akkor kövess be a Facebookon!