2015. február 21. 22:11

Material design javascript nélkül

Az elmúlt hetekben egy olyan Wordpress sablon csomagon dolgozgatok, amik a jelenleg futó megrendeléseim kivitelezésében segítenek.

Az elmúlt hetekben egy olyan WordPress sablon csomagon dolgozgatok, amik a jelenleg futó megrendeléseim kivitelezésében segítenek. Napló-2015 néven fut a kísérlet, az alábbi szempontok szerint:

  • valid wordpress sablon elkészítése
  • material design követése
  • tiszta html5 és css3 megoldások, semmi javascript vagy jquery

Az elkészült anyag nem loonatic verzió lesz, hanem egyértelműen saját termék, amit minimális alakítással eladásra tudok kínálni az ügyfeleimnek.

Azt hittem a jquery és/vagy javascript kihagyása rengeteg kompromisszumra kényszerít majd, de a html5 és a css3 egyszerűen megdöbbentően hatékony látványtervező páros lett. Két éve már próbálkoztam azzal, hogy Masonry effektet a css hasábokkal hozok létre, de akkor egy erős közepes megoldás született rá. Most: tökéletes! A hasábokban képes vagy jobbra-balra úsztatni az elemeket, átfedéseket létrehozni, teljesen használható, és az egész nincs 20 sornyi css.

De ilyen a szimpla dropdown menü is. A hamburger menü egy szimpla dropdown listát gördít le, lehetne mindenféle gombokkal variálni, de az az igazság, hogy két konténer elemmel és a :hover / :focus kapcsolókkal tökéletesen visszaadható a javascriptes élmény. Ez a megoldás konkrétan 12 sor a css tömbben.

Ha kész a sablon megkapja tesztelésre ez a blog is, és a legszebb megoldásokat feldolgozom majd valami tanulmányfélében, szóval nézz vissza néha ha érdekel az ilyesmi.