2014. december 3. 06:43

Még mindig király: Walking Dead 5. félévad záró

Az elmúlt években a The Walking Dead nyugodtan pályázhat a legjobb és legnépszerűbb sorozat címére, senki nem lepődne meg ha el is nyerné a medált.

Tegnap – legnagyobb sajnálatomra – megnéztük a TWD félévad-zárót. Nem értem miért jó ez a két hónapos szünet, dehát a hagyomány az hagyomány. Mindenesetre az elmúlt epizódok szépen lezárták a történeteket. Az előző évad-finálé után azt hittem az ötödik szériában a kannibál terminusiak lesznek a középpontban. Nagyon meglepett, hogy egy rész alatt letudták a javát, majd még nyomokban feltűntek néha, de nem kaptak igazán hangsúlyos szerepet.

[su_service title=”Korábbi Walking Dead témájú írásaim:” icon=”icon: calendar” icon_color=”#544741″]

[/su_service]

A Walking Dead irtózatosan belassult. Voltak ennek jelei már az előző évadban is, de a folyamat most kiteljesedett, és éppen ideje volt a váltásnak. Az előző évadok akcióban dúsabb részei után kifejezetten élvezem a karakterekre fókuszáló, kvázi-nyugodt történetmesélést. Van egy olyan érzésem, hogy a tavaszi időszak nagyobb pörgést hoz majd, és most annyi hátteret halmoztak fel, amivel más sorozat évadokat tudna kihúzni.

Remélem a The Walking Dead is így tesz majd.