2014. október 22. 09:33

Internet is for porn

Menjünk el vasárnap tüntetni az ingyen torrentért és a küpolitikai botrányért. Azzal soha ennyi embert nem mozgattak volna meg.

Tisztelt szervezők, nálatok a labda.

Az első pillanattól kezdve elég világos, hogy az internetadó figyelemelterelés. Ahogy az újságok szalagcímeiben is olvashattuk ez brutális adó lenne, de szögezzük le már most: nem lesz.

Vagy nem úgy, ahogy elsőre hangzott.

Oké, figyelemelterelés, de az elmúlt pár évben megszokhattuk, hogy működik a NER. Bedobnak egy tervet, megnézik mennyire utálják az emberek, aztán módosítgatnak rajta, altatják kissé, majd behozzák valami civilizáltabb módon. Szóval, amikor majd megjelenik a számlánkon az Internetadó, akkor nem fizetünk majd 45000 forintot a HD Walking Dead epizódért, valószínűbbnek tűnik az a havi plusz 700 forint, ahova reggelre szelídültek a hírek. De ha azt nézem, hogy a mi háztartásunk Internet használati díja olyan 4500 forint körül van jelenleg, akkor az a 700 forint a jelenlegi előfizetésünk hatoda. Kicsit több. Szóval jelentős mértékű rezsinövekedés várható.

Viszont az is látszik, hogy a net elkezdte baszni a kormány csőrét. Szóval a felháborodás teljesen jogos mindenki részéről. El is kell menni a vasárnapi tüntetésre, mert a Walking Deadnél azért fontosabb dolgok is vannak a neten (bár hétfő esténként ez számomra nem úgy tűnik), amiket kutya kötelességünk megvédeni. Nem úgy, ahogy a hallgatókat, a nyugdíjpénztárakat, hanem tényleg. Hadd inspiráljalak kicsit kedves olvasó:

  • selfie
  • ingyé’ pornó
  • többé-kevésbé objektív tömegtájékoztatás
  • wikipédia
  • YouTube
  • Facebook
  • és sorolhatnánk hosszan, de nem utolsó sorban a blogok, köztük is a kiemelkedően fontos oriandras.hu

Nekem azért is kell mindenképpen kiállnom, mert a munkámról van szó, ezen keresztül közvetve a családomról a gyerekeimről az egzisztenciánkról.

Én azt javaslom, hogy ha már megpróbáltak megvezetni mindenkit, hogy aggódjon a netért, és ezzel felspannolták annyira a népeket, hogy még tüntetés is lesz, akkor fordítsuk visszájára a dolgot. Menjünk el vasárnap tüntetni az ingyen torrentért és a küpolitikai botrányért. Azzal soha ennyi embert nem mozgattak volna meg.

Tisztelt szervezők, nálatok a labda.