Liberális párt
2015. március 23. 14:32

Legyél aktív, de hogy?

Az elmúlt hónapokban lezajlott tüntetéseken a legtöbbször az hangzott el, hogy aktívan kéne mindenkinek politizálnia. Ezek a szavak általában egy-két vagy még több ezer ember előtt hangzottak el. Az a pár ezer ember egyébként éppen aktívan politizált, azt is elmondom, hogy miért: időben szóltak nekik, hogy hol lehet véleményt nyilvánítani.

Na, csak azért írom ezt le, mert én tagja vagyok egy aktív politikai szervezetnek, a Liberálisok nevezetű pártnak, ahol jeleztem, hogy szívesen segítek ráérő időmben bármiben. Ennek keretében indítottak például önkormányzati képviselőnek is. Az elmúlt hónapok során nem egyszer érkezett sms a telefonomra, hogy aznap este, vagy másnap reggel ha tudok menjek ide vagy oda. Legutóbb szombaton történt ez meg, hogy kellene ember, tömegnek, aktivistának, a vasárnapi választásra.

Érted, szombat este. Hogy másnap reggel 9 órakor már jó lenne, ha itt meg ott lennék.

Oké, biztos gyöpös vagyok, de kedves pártom, ezt nem tudtátok már csütörtökön, egye-bassza: pénteken? Amikor az embernek még van ideje alakítani a programján? Szomorú lennék, ha az előre gondolkodás csak ekkora távokon működne. Még egyszer, innen is: ha időben szóltok, akkor megyek.

Csak szóljatok.