Ukrán harcos búcsúzkodik
2022. március 1. 18:30

Ukrajnát meg kell menteni

Ukrajna megmentéséhez nem elegek a gazdasági szankciók, azokkal csak Oroszországot lehet legyőzni.

Nem vagyok háborúpárti, mindig azon az állásponton voltam és vagyok most is, hogy ha a közelemben lőnek, akkor én elmegyek. Nem vagyok hősies típus, na. Az elmúlt napokban éppen ezért is nyűgöz le az ukránok karakán kiállása. Ezek az emberek állati tiszteletreméltóak, ahogy nem ijednek meg az oroszoktól, hanem kiállnak ellenük. És csodát műveltek a bátorságukkal az elmúlt 5 napban. Keresztülhúzták Putyin számításait és gyakorlatilag megnyerték ezt a háborút Oroszország ellen csak még meg kell fizetniük az árát: most jön a teljes megsemmisítés.

Ez az a pont, ahol az én háború ellenes lelkem is azt mondja, hogy nem szabad őket egyedül hagyni. Oroszország nem fog megállni Ukrajna határainál, Putyin elég világosan megmondta, hogy neki kell az egész egykori keleti blokk. Lehet, hogy két hét múlva, lehet, hogy csak két vagy tíz év múlva, de az oroszok meg fogják támadni a NATO-t. A NATO és az EU ezenközben már ott van Ukrajnában fegyverek és zsoldosok képében. A gazdasági szankciók tönkre fogják tenni Oroszországot, de nem tudják megmenteni az ukránokat.

És szerintem meg kell mentenünk őket. A NATO-nak be kell vonulnia Ukrajnába és segítenie kell kifüstölni onnan a neo-szovjeteket. Ez a saját jólfelfogott érdeke is.

A harmadik világháború már elkezdődött, csak az a kérdés meddig fog tartani.

(Címlapfotó: Euronews)