2016. január 18. 19:50

„oldják meg és kész” – Taxis blokád Budapesten

Ott állnak kint az autóikkal az úton, egy csomó sárga dinó, akik álmélkodva figyelik a krátert és még mindig nem érzik, hogy rácsesztek, de nagyon durván: Taxis blokád újra.

A mai taxis tüntetésekről ebéd előtt értesültem, a kisboltban sorban állva a telefonomon pörgettem a híreket. Elsőre nem is értettem az egészet, annyira abszurd volt a kiáltványuk. Aztán szépen kezdtem elhinni, amit a kijelzőn láttam.

Igazából valahol nagyon-nagyon szomorú ez az egész, én tényleg sajnálom a taxisokat.

Egyrészt tényleg ki van velük tolva. Pár éve, hogy kiharcolták maguknak a tuti-frankót, törvényileg kiemelték őket a versenyszférából. Egységes tarifa, egységes követelmények, ha ezek mellett még néha trükközni is tudtak, okosba’, akkor az extra profit volt. Egy szereplőnek nem volt ez jó: az utasnak. Dehát csak a nagyon egyszerű lelkek gondolhatják azt a mai világban, hogy a versenyt tényleg ki lehet küszöbölni. Jött, belerondított a mutyis posványba és most fel vannak háborodva. Há’ nézd már, ezek az Uberesek lenyúlják az embereinket, akiket törvényileg szabályozva lehúzhatunk. És az egész a szürke-zónában mozog és most jól ki van tolva velük.

De azért azt látni kell, hogyha pár éve nem iktatják ki a versenyt, akkor most az Uber nem tudna tarolni.

Másrészt meg ezek a taxisok annyira bánatos barikaként viselkednek. Annyira süt az egészből a kisember egyszerűsége: oldják meg és kész! Őket bántják a gonoszok és most segítségért bégetnek. Az fel sem tűnik nekik, hogy akik melléjük állhatnának pont azoknak nincs érdekében ez az egész. De ha még meg is szánná őket a társadalom másik fele, akkor is ki szeret nyilvánosan tapír-bunkók gyámolítójaként tetszelegni? A 444 nem volt rest összeszedni néhány aranyköpést tőlük, az egyik kedvencem ez:

Azt vàlasztasz amit akarsz!!! Ha majd rövidesen megint taxiba kènyszerülsz, neadj isten sietnèl valahova, de csak pàr perces dolgod van, mert màr rohanni kell tovàbb a beteg anyàdèrt hogy korhàzba szàllitsd, mèg mindig azzal a taxival ès udvarias de szabàlyszegö taxisàval, amit a Te ès Anyàd èrdekèben tesz, mindenkèpp emlitsd meg a kolègàmnak hogy az Te vagy aki pocskondiàz bennünket ha vèletlenül nincs RÀNK, TAXISOKRA szükséged!!! Minden bizonnyal Te is ès Anyàd is korhàzba kerül, mert egy rendes taxis teljes szolgàltatàst nyujt az olyan kedves utasoknak mint Te!!! Nem vagyok hivö, de ezèrt biztos isten segitsègèt kèrem, hogy èn legyek akihez abban a helyzetben beülj!!! Megfogjuk szemèlyesen beszèlni az elözö pàr mondatodat!!! Kèrlek hozz magaddal felnöttpelenkàt ès hànyozacskot!!! Pelenka a sajàt mèreted legyen mert nagy-nagy szüksèged lesz rà!!! Csak legyèl akkor is ilyen közèkeny menöjenö, hogy tudjam TE vagy az!!!!

Hát van itt még kérdés?

Ott állnak kint az autóikkal az úton, egy csomó sárga dinó, akik álmélkodva figyelik a krátert és még mindig nem érzik, hogy rácsesztek, de nagyon durván.