Quest befejezéshez sorbanálló játékosok a Wrath of the Lich Kingben
2022. október 1. 20:51

A sorban állás intelligenciája

Amióta újrakezdtem a World of Warcraft Classic-kal a WoW játékot mindig kínosan ügyeltem arra, hogy még véletlenül se a magyarok által preferált szervereken játszak, mert a skandinávokkal sokkal jobban ki lehet jönni. Ez ma látványosan meghálálta magát.

Kedden élesedett az új WoW Classic, a harmadik kiegészítő a Wrath of the Lich King újrajátszása. Nagy élmény, amikor csak tudok online vagyok és húzom felfelé a paladinomat, hogy mihamarabb elérje a maximum szintet és csatlakozhassak a komolyabb raidekhez. Dehát nem én vagyok ezzel egyedül, szóval néha nem annyira a feladatokkal kell megküzdeni, hanem, hogy egyáltalán hozzájussál bármihez. Ezeren és ezeren szeretnék éppen pont ugyanazt csinálni, mint én is.

Van egy remek küldetés, amihez egy kis scriptelt jelent is tartozik az egyik erőd börtönében. A jelenet nagyjából három perces, amíg tart senki nem tudja véglegesíteni a saját küldetését, mert a script mozgatja a szükséges karaktereket. Szóval várni kell. Az ember azt gondolná, hogy tülekedés van, a megoldjuk okosba’ megoldások miatt szív mindenki, de egy skandinávok által uralt szerveren ez közel sem így van. Leértem a pincébe és azt találtam, hogy ott a népek érkezés szerint sorban állnak. A sor elért a falig, ott bekanyarodott, de folytatódott tovább. Három percenként lépet egyet előre.

Köhögős Death Knight

Köhögős Death Knight

Beálltam hát én is, és ámulva figyeltem ahogy a hősöket irányító emberek humorral kezelik a teljesen irritáló helyzetet. Egy Death Knight elkezdett köhögni aztán nyugtatólag szólt a sorban állókhoz, hogy ne aggódjanak, ő oltva van. Egy másik játékosban hasonló gondolatok kavarogtak, mint bennem és arról elmélkedett, hogy ez a sor visszaadja az emberiségbe vetett hitét, mire mások megnyugtatták, hogy a terület másik felén található ork erődben is ugyanígy állnak sorban, szóval ez nem csak emberekre igaz. De mások az ebéd készítésről, a játék nyersanyag felhasználásáról értekeztek, pont úgy, mint a hivataloknál sorban álló, várakozó emberek.

Milyen más világ az, ahol ez a normális. Nem a könyökölés, a másikkal kibaszás, hanem a sor. A sor ami egy vonalban kanyarog és nem tölcsér alakú, ahogy Peti barátom jellemezte egyszer a hazai sorokat. Nekem jobban tetszik.