2022. május 6. 11:59

Minisztériumi logókat az alaptörvénybe!

A legtöbben valószínűleg unottan átgörgettek a mai 444.hu cikk felett, ami összeszedi, hogy milyen várható minisztériumi név és hatáskör cserék lesznek, új miniszterek, bukó és felemelkedő arcok. Én viszont – kivételesen nem a politika függőségem miatt – borzongással, majdnem félelemmel olvastam végig. Mit érdekel engem, hogy Lázár lesz-e a Paksi bővítés minisztere vagy mi, a vészes rész ott jött, ahol elkezdték az Emmi eltűnését(?) és az ITM jogkör változásait taglalni.

A 2018-22-es Fidesz ciklus nagy kudarctörténete egyértelműen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és Kásler Miklós miniszter gyenge teljesítménye volt. A koronavírus-járvány kitörése nyomán azonnal világossá vált, és a 444-en elsők közt írtunk róla, hogy Kásler alkalmatlannak bizonyult a humántárca vezetésére, és ezt a rendszeren belül is többen szóvá tették. A mostani hatalmi átrendeződések során kulcskérdés lesz, ki mit tud megszerezni magának az EMMI romjaiból – és hogy marad-e valami a tárcából egyáltalán.

Igen, bassza meg, az összes honlapunkon cserélhetem le a logókat nemsokára! Miért nem lehetne azt a gránitszilárdságú alaptörvényben lefektetni, hogy milyen nevű és piktogramú minisztériumok vannak, aztán egy életre letudnánk. Értelmeset úgyse csinál egyik sem, csak púpnak vannak a hátunkon.