2016. augusztus 6. 10:55

Világnagy szemétség: reklám a DVD lemezen

Már sokszor káromkodtam csendesen a DVD távirányítóval a kezemben, de lejött az a pillanat, amikor a dühömet átvezetem ide a nyilvánosság elé. A világ egyik legundorítóbb lehúzásáról szeretnék morogni pár szót.

Az, hogy az ingyenességet reklámokkal fizetjük meg igazából nem zavar. Ugyan így már nem ingyenes az adott dolog, de egy jó kompromisszum. Viszont vannak esetek, amikor az ember kökemény ezreseket fizet és pofátlan módon mégis idióta reklámokkal zargatják. Ilyenek a műsoros DVD lemezek. Kifizetsz 1500-6000 forintig terjedő összegeket a filmért, de mire hozzájutnál a menühöz egyáltalán jó 10 percnyi reklámon kell átrágnod magad.

Jobb esetben a reklámok persze átugorhatóak, de akkor is rohadt idegesítő, hogy állsz, nyomogatod a skip gombot a távirányítón és csak tölti és tölti az újabb ajánlókat és hirdetéseket. Mondjuk nálam ilyenkor a skip gomb is hajlamos rendetlenkedni, három-négy ideges és egyre erősödő nyomkodás kell, hogy reagáljon. Aztán vannak olyan filmek, ahol a reklám kötelező. Nem tudom már melyik DVD film előtt van egy komplett Suzuki Wagonr+ reklám. Átugorhatatlan darab, ősrégi, nem tudom az autót egyáltalán gyártják-e még, de nekünk újra és újra lejátsszák.

Csak annyit tudok elmondani, hogy fel vagyok háborodva. De tényleg.

 

És monnyanak le.

Most.