2015. április 22. 16:16

Dukan-diéta 219. nap: 100 kiló alatt!

Mindenesetre azt gondolom, hogy a Dukan módszer önmagában kevés, igazán látványos eredményhez az kell, hogy naponta minimum 6-7000 lépést sétálok. A jobb napokon inkább 14 ezret. Elsőre ez borzasztónak hangzik, pedig semmivel nem nehezebb arra gyűjteni az akaraterőt, hogy sétálj kicsit, mint hogy ne egyél szénhidrátot.

Régen jelentkeztem utoljára diéta/fogyókúra beszámolóval, de nem azért mert megtörtem volna, csak beleépült az egész a mindennapjaimba és nem volt olyan izgalmas az ügy.

Az elején még naponta mértem magam, hogy mennyit fogytam. Nehéz volt betartani az új étkezési, alapvetően életviteli, szabályokat, de aztán beleszoktam és már fel se tűnnek. Persze időről időre el kell mondani minden ismerősnek, hogy köszi a kínálást, de ilyet nem ehetek. Az idő előrehaladtával egyre kevesebb a felcsillanó derű a szemekben, látják, hogy bírom. Pedig a rutin azt is jelenti, hogy megtanultam együtt élni azzal, hogy kontrolláltan eszek. Időről időre beesik valami családi performansz, ahol nem idegesítem magam, hogy külön rendeljek: eszem amit kapok. A hétvégén például a Dunagyöngye halászcsárdában nem fogtam vissza magam halászlé ügyben, aztán kolbászos-rántott husi következett. Igaz, hogy már magamtól kerültem el a vegyes köretet, a rizs és krumpli helyett remek csalamádét ettem.

De amiért újra billentyűt ragadtam – és elkezdtem csapongani – hogy ma reggel azért ért új meglepetés, egyszerre értem el a 20 kiló mínuszt és ezzel 100 alá kerültem. Nem tudom mikor eresztettem akkora hasat, hogy átléptem a bűvös 100 kilót, de szerintem több, mint 15 éve, szóval nagy eredmény mindenképpen. Szeretnék 90-re lemenni és ott megállni. Nekem az elég jó már.

Mindenesetre azt gondolom az elmúlt 219 nap tapasztalatából tanulva, hogy a Dukan módszer önmagában kevés, igazán látványos eredményhez az kell, hogy naponta minimum 6-7000 lépést sétálok. A jobb napokon inkább 14 ezret. Elsőre ez borzasztónak hangzik, pedig semmivel nem nehezebb arra gyűjteni az akaraterőt, hogy sétálj kicsit, mint hogy ne egyél szénhidrátot. Szerezz egy lépésszámlálót, ami lehet egy pici program is az okostelefonodon és használd. Énnekem a Moves jött be leginkább, de tesztelgetem a Google Fitnesz appot is, ott tudsz célküszöböt is állítani, ha kellenek a vizuális mankók.

A tegnapi statisztikám például itt van:

7569 lépés, 7,1km 1 óra és 43 perc séta

7569 lépés, 7,1km 1 óra és 43 perc séta

De nem osztom tovább az észt, üdvözlöm innen is a Dukan diéta Facebook oldal lelkes kommentelőit, kitartást mindenkinek! 🙂