2014. október 26. 21:13

Tüntetés az internetadó ellen

[su_slider source=”media: 435,434,433″ link=”image” target=”blank” title=”no”]

  • Orbán monnyon le!
  • Orbán takarodj!

Kicsit késve érkeztem, a 49-es villamosról leszállva körbepillantottam merre menjek, de csak követnem kellett az emberkígyót. Sietve lépkedtem el a komótosan haladó (internetadó) tüntetésre „sietők” közt, fiatalok, idősebbek, rengeteg arc. Az Erszébet térről vezető átjáróba nem fértem már be, mérgezett egérként futottam körbe a tömböt, hálisten itt még befértem a térre. Fotózni és demonstrálni jöttem, az állványom azonban borzasztóan hátráltatott. Jó helyre nem is jutottam, így egy akusztikailag kedvező pontot kerestem inkább.

A beszéd szerintem maximum közepes volt tartalmilag, de megvolt benne a kellő tűz. Ott álltam, állítgattam a fényképezőn a magas ISO és rövid záridő értékeket, hogy így állvány nélkül is tudjak pár képet lőni, és azon kaptam magam, hogy az évek óta nem hallott mondatot skandálják:

Monnyon le!

A meglepetés az volt, hogy most Gyurcsány helyett Orbán nevével cifrázták. Tegyük hozzá, hogy hátrébb, ahol én álltam néhányan kínosan feszengtek. Több, alapvetően jobboldali jöhetett el és az Orbán takarodj hullámai, amik átcsaptak a téren nekik hirtelen sokkot hozhattak.

Én a felvonulás és pártszékház előtti demonstrációból kimaradtam, mert Apai kötelességem hazahívott, de szolidaritok innen is, és kedden újra ott leszek!