Killing (Gyilkosság), negyedik évad  

989 bejegyzés

Szerkesztés

Killing (Gyilkosság), negyedik évad

Milyen szép is ez, pont egy éve írtam a Killing előző évadáról az akkori blogomon, akkor talán folytassuk is onnét, ahol akkor abbahagytam:

Nem csodálom, hogy nem rendeltek belőle negyedik évadot, pedig a sorozat nagy túlélő, és az utolsó képsorokból kiderül, hogy reménykednek is a folytatásban. Én erre nem vennék mérget, de a következő évad, ha lesz, remélem azzal kezdődik, hogy Linden egy cellában ülve vár a halálos ítéletére. Ebből még lehetne valami érdekeset kibogozni.
The Killing (Gyilkosság) 3. évad
We Are Creative Slaves, 2013. szeptember 30.

Azért elég nagy hercehurca után a Netflix átvette a sorozatot, a Killinggel másodszor történt meg a csoda: kasza után új évadot kapott. Igaz a negyedik már deklaráltan egy utolsó, befejező széria. Hat epizód, hogy kerek legyen a történet.

Míg a harmadik évad egyértelműen bukás volt a negyedik bizony újra hozta ugyanazt az izgalmat, amiért az első kettőben megszerettem. Van egy olyan halvány gyanúm, hogy a rövidített játékidő tett jót az évadnak, most csak hat epizód állt a készítők rendelkezésére, így tömöríteni, és vágni kellet. Az eredmény pedig egy sokkal pörgősebb, izgalmasabb sorozat lett.

Ha nem bánod a spoilert kattints ide!

Nagy erénye volt ennek a hat résznek, hogy a korábbi évadban teljesen töketlen, végtelenül megvetett Reddick (Gregg Henry) karakterét milyen pillanatok alatt építették újra. Ha nem is lett belőle egy Poirot, de a szerencse rámosolyog és egy nyomot ad a kezébe, amin el tud indulni. Onnantól nincs megállás, ráharapott a témára és nem engedi ki a foga közül. Azt hiszem Reddick nyomozási módszerei közelebb állhatnak egy átlagos detektív mindennapjaihoz. Az is igaz, hogy az ő módszerére nem lehetne nagy sikerű sorozatot építeni.

Margaret Raynes (Joan Allen)
Margaret Raynes (Joan Allen)

Margaret, a bentlakásos iskola parancsnokasszonya volt a másik remek újonc a sorozatban, aki szintén rengeteget dobott a történeten. Neki és a diákokat játszó színészeknek sikerült megragadniuk a katonásdi leggyerekesebb lényegét, megmutatták mekkora baromság is ez az egész.

Ez nem az a nő a Trónok Harcából?
Én rendszeresen keverek össze színészeket, amin a feleségem bosszankodni szokott, de most végre ő is benézte! A Margaret Raynet játszó Joan Allen bár nagyon hasonlít, nem Michelle Fairley, a Trónok Harca és a 24 legújabb évadának színésznője.

Az utolsó évadnak sikerült elérnie mindent, amit vállalt: a történet befejeződött, a szereplők sorsával elégedettek lehetünk. Minden szál elvarrva. Mindezt sikerült úgy megoldani, hogy az ember csak sajnálni tudja, hogy a harmadik évadot úgy elcseszték, most látszott, hogy mennyi lehetőség lenne még a Killingben. Mindegy, vége van és szerettük.

5 csillag
A Killing utolsó, negyedik, évada olyan jól sikerült, hogy még a kicsit érzelmekben disszonáns vége sem tudta elrontani. Sikerült elfeledtetni a tragikusan gyenge harmadik évadot.

 

Ennek most vége. Ha máskor is szívesen olvasnál ilyen bejegyzéseket, akkor csatlakozz a blog Facebook oldalához, hogy időben értesülj a friss tartalmakról!

Tetszett? Értékelj Te is!

Eddig 1 ember értékelte a(z) Killing (Gyilkosság), negyedik évad című bejegyzést. A vélemények átlagértéke: 5. Értékelni az alábbi csillagok kiválasztásval tudsz.

Killing (Gyilkosság), negyedik évad

Publikálva:
2014. szeptember 30.

Utolsó frissítés:
2014. szeptember 29.2014-09-29

Hashtag:

Kategória: Blogok

hozzászólás érkezett eddig