2017. január 18. 10:08

Elszomorítóan hülyék vagyunk

Vajon az emberek tényleg hülyék és nem értik amit írsz, vagy csak úgy szólnak hozzá egy cikkhez hogy nem olvasták el előtte? Bármelyik is: szomorú.

Írtam a politikai blogon a csoportpénzről, amihez érkezett pár hozzászólás is. Jó ideje tartom azt a fogadalmamat, hogy én nem szólok hozzá, nem válaszolok. Minek? Mindenesetre állati elkeserítő és nem az, hogy adott esetben nem értenek egyet velem, hanem hogy

  • nem olvasták el amihez hozzászólnak,
  • vagy és ez a rosszabb, nem tudták értelmezni amit olvastak.

Nem vagyok egy aranytollú ember, de szerintem egyértelműen le tudom írni mit gondolok, olyan stílusban, hogy nem kell doktorátus az értelmezéséhez. Viszont ilyen esetben mihez kezdjek az ilyen hozzászólásokkal:

Az iklyen öntudatos elveikhez ragaszkodó apukák bezzeg annál csöndesebbek, amikor a normálisan befizetök pénzéböl fizetik ki a gyereke fagyizását meg a szinházjegyét.

Ezt egyszerűen nem értem. Én pont azt írtam, hogy ebből bizony gondok adódhatnak:

Van aki nem is fizeti. Oké de ez esetben a csoportpénzből szervezett programok és ajándékok, mert főleg ilyenekre megy el a befizetett összeg, az ő gyerekének is járnak? Elvileg nem, gyakorlatilag persze. Ezen aztán ki lehet akadni, ami sokszor meg is történik.

A csoportpénz arra van, kedves poszter, hogy a gyereked ne legyen annyira szűk látókörű, mint te.<br /> Általában kulturális programokat, kirándulásokat kell belőle finanszírozni. Az óvónőknek az ajándék lehetne ingyenes is, csak kreatív gondolkodás nélkül "jóabonbon".<br /> Megnézném az arcod poszter, mit szólnál ahhoz, ha havonta többször is megkérnének az óvónők, ne vidd oviba a gyereked, nem fizettél, nem mehet kirándulni, kapacitása meg nincs az ovinak arra, hogy a gyerekedet egyedül tutujgassa, amíg a többi kirándul...

Azt itt most kihagynám, hogy miért lennék szűk látókörű csak mert más a véleményem, mint Shaman Neuga-nak. De valóban lenne mit nézni az arcomon, ha azért nem vihetném az oviba a gyereket, mert olyan program van, amit mi nem fizettünk ki, és amit egy egyébként illegálisan szedett pénzből finanszíroznak. Arról már nem is beszélve, hogy leírtam: mi fizetünk csoportpénzt, csak ez nekem nem tetszik, mert ezzel csatlósai leszünk a rendszernek a kiskapuzós megoldásokban.

Na mindegy. Az emberek vagy hülyék mert nem olvassák el, de azért véleményt nyilvánítanak, vagy mert elolvasták, de az alapvető szövegértéssel is bajuk van, vagy mert egyáltalán azzal töltik az idejüket, hogy ezt olvassák.